Spirit irlandez în pub-urile bucureștene

Despre irlandezi se spun multe lucruri: că știu să petreacă, că sunt oameni extrem de veseli, amabili, săritori, primitori, că vorbesc mult și sunt gălăgioși, că dansează mult (asta nu este chiar adevărat, dar atunci când dansează nu trec niciodată neobservați). Că sunt patrioți, mândri de țara lor, de tradiții, steag și culorile naționale. Iar patriotismul irlandez se traduce în consumul de produse tradiționale, în sărbători exportate (St. Patrick's Day se sărbătorește în întreaga lume) și în multă veselie împrăștiată pe tot mapamondul.

După cum le e renumele, irlandezii sunt rezistenți la băutură și nu e bine să încercați să vă puneți cu ei. Și pentru că orice capitală ce se respectă are o tradiție a pub-urilor irlandeze, nici Bucureștiul nu putea să rămână în urmă.Primul irish pub s-a deschis în București în 1993 este The Dubliner, de pe Șoseaua Titulescu. A fost deschis de către un irlandez stabilit în București, David Larkin. Tot el a deschis prin '97 și The Harp, un local ce a devenit foarte popular și s-a menținut până astăzi.

Irish Pub-uri s-au tot deschis în ultimii ani. Unele au supraviețuit, altele s-au închis. Am ajuns astfel ca, în 2015, Bucureștiul să aibă 4 irsh pub-uri populare: St. Patrick Irish Pub & Restaurant (Centrul Vechi, str. Smârdan nr.25), The Harp (aflat la Unirii, lângă Hotel Horoscop, pe strada Bibescu Vodă nr 1), Edgar's Pub (zona Universitate, pe strada Edgar Quinet nr. 9) și Explorer's Pub (Centrul Vechi, str. Franceză nr.9).

Irish Pub-urile sunt recunoscute pentru berea din belșug (în special berea Guinness), pentru mâncarea grea și din belșug și diferite combinații de whisky.Muzica diferă de la un loc la altul de la rock la oldies, de la jazz la reggae și, bineînțeles, cântece de pahar irlandeze.Pentru că atmosfera veselă irlandeză se susține cu muzică și alcool. În irish pub-uri se bea. Se bea din belșug, se dansează, se cântă, se ascultă muzică (dacă ai noroc să nimerești într-o seară în care este un eveniment - ai chiar muzică live).

Irlandezii sunt veseli și colorați. Viața lor, copiată în pub-urile ce le poartă numele, este la fel.