Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/04/2015
Arhiva Zile si Nopti

Cosmetice naturale preparate cu drag

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cosmetice naturale preparate cu drag Share Cosmetice naturale preparate cu drag


Acela a fost momentul în care  am început să acord o atenție nemaîntâlnită până atunci vizitelor mele prin magazine. În combinație cu această schimbare, a mai apărut și un interes ridicat pentru stilul de viață sănătos, pentru ingrediente naturale, pentru pauze de la bunătățile de tip fast food, pentru cremele pe care mi le pun pe față și mușchii ce mai trebuie antrenați.

În această perioadă, am cunoscut-o pe Iulia. Pentru că eram într-un punct al existenței mele în care înțelesesem că nimic nu este întâmplător, nu am lăsat această întâlnire să treacă pe lângă mine, ci am încercat să-mi dau seama ce îmi aduce ea frumos în viață.

Cosmetice naturale preparate acasă

Iulia Weingold este un om cald și pasionat de ceea ce face – cosmetice din ingrediente naturale pe care le prepară singură, în urma unor cercetări atente cu privire la materia primă folosită. Iulia poate să facă orice și-ar dori o femeie să folosească: săpun natural, șampoane, creme de față, balsam de păr sau de buze, fond de ten, rujuri și alte minunății.

Deși a terminat o facultate cu totul diferită de Facultatea de Chimie, acolo unde te-ai aștepta să găsești oameni cu astfel de pasiuni, Iulia știe să-ți vorbească despre compuși chimici și despre efectul lor asupra pielii. Înțelege bine procesul de fabricație a produselor naturale, dar și a celor pe care, de regulă, le găsim în hipermarketuri, despre diferențele dintre acestea și despre efectele pe care le au asupra noastră.

Prepară-ți singur săpunul!

Pentru a fabrica un săpun natural, ai nevoie doar de trei ingrediente de bază: apă plată sau filtrată, un tip de ulei la alegere și emulsifiant din ingrediente vegetale.

Ateliere de preparare a cosmeticelor

Pentru că Iulia este un mare susținător al stilului de viață sănătos, s-a gândit să vină în întâmpinarea acelora dintre noi cu preocupări asemănătoare, așa că organizează o serie de ateliere în care participanții vor învăța cum să-și prepare singuri produse cosmetice din ingrediente naturale. În cadrul primului atelier, se va vorbi despre prepararea săpunului, iar tematica următoarelor ateliere va fi stabilită în funcție de interesele participanților.

Până acum, am încercat un singur produs preparat de Iulia – balsamul de buze, însă mi-am propus să încerc mai multe. Deși consistența este puțin diferită față de ceea ce găsim prin marile magazine, efectul este cel la care mă așteptam. Are un miros natural și are gust de portocale. Îmi place, se potrivește cu mine.

Dacă și tu ești una dintre persoanele care au început să acorde o atenție mai mare produselor pe care le folosește, te invit la unul dintre atelierele Lavorator, susținute de Iulia. Sunt sigură că va fi o modalitate frumoasă de a-ți petrece un final de săptămână.

Despre Iulia mai puteți citi și pe www.julicu-handmade.blogspot.ro.

Ines Prodan

Despre: Săpunul natural și biologic este foarte ușor asimilat de pielea sensibilă și poate calma iritațiile. Mai mult, acesta este recomandat persoanelor care cu pielea uscată, deoarece are efect hidratant.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută