Hackerspace Iași - un spațiu de lucru pentru hackeri

Dacă dintotdeauna ți-ai dorit să faci roboței, drone sau biciclete interesante, Hackerspace este locul în care te poți desfășura.

De curând, a apărut în Iași un loc destiinat tuturor oamenilor curioși, care vor să creeze lucruri interesante și inovative împreună. Hackerspace aduce în același loc toți acești oameni care pot avea expertiză diferită, dar un singur lucru în comun: dorința de a-și pune în aplicare ideile năstrușnice.

Vedem un viitor în care am ajutat la predarea și învățarea cu drag a științelor în școlile din Iași.

Un hacker este un om curios

În lume, există milioane de hackeri. Aceștia sunt oameni curioși care vor să afle toate dedesubturile unui domeniu ce îi pasionează. De regulă, ei descoperă breșe în respectivele domenii, le semnalizează și se implică în rezolvarea lor.

Dintre aceștia, foarte puțini sunt cei care aleg să profite de cunoștințele pe care le dețin pentru a face mai mult rău. Aceste cazuri sunt extrem de mediatizate, ceea ce face ca percepția asupra hackerilor să fie una negativă.

Însă, hackerii sunt oameni curioși și creativi ce contribuie la evoluția comunității. În Iași, aceștia se întâlnesc la Hackerspace.

Peste 1800 de Hackerspaces în întreaga lume

Conceptul de Hackerspace a apărut acum mai bine de 20 de ani, în Germania. Mai apoi, el a fost preluat și intens promovat în SUA, de unde au plecat și o serie de business-uri de succes.

În România, mai există un Hackerspace, în Brașov, și încă două spații similare în București și Timișoara. Deși Hackerspace Iași este proaspăt deschis, în spațiul funcțional de 180 de metri pătrați, deja se adună peste 30 de oameni cu pasiuni comune, pentru a lucra împreună.

Evenimente diverse pentru publicul larg

Nu trebuie neapărat să fii hacker pentru a participa la evenimentele organizate la Hackerspace. Periodic, vei putea veni la degustări de vin cu iz de filme SF, traininguri despre cum să supraviețuiești într-o lume a extrovertiților și multe alte tipuri de activități.

www.hackerspaceiasi.ro

Articol de Ines Prodan.