Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

Our Body

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Our Body Share Our Body


Țin minte că în primăvara anului 2013, la București, la Muzeul Antipa se anunța cu surle și trâmbițe deschiderea expoziției Human Body, una din cele mai controversate expoziții care circula la acea oră prin Europa. Oricât de tare mi-am dorit să ajung în capitală să o vizitez, astrele nu s-au aliniat și am ratat-o. Spre norocul curiozității mele, am prin deschisă aceeași expoziție, câteva luni mai târziu în Cracovia, unde am fost prima care și-a luat bilet, frecându-mi mânuțele de nerăbdare să văd cu ochii mei care este motivul pentru care aceste exponate stârnesc așa o mare vâlvă nu doar în rândul comunității creștine. Mi-au plăcut orele de biologie în liceu, iar după cele de anatomie am fost topită; de când mă știu, mi-am dorit să asist live la o disecție, niciodată însă nu mi s-a arătat ocazia. Ei bine, admirând pe rând exponatele celei mai educative expoziții vizitate vreodată, șansa de a vedea pe viu fiecare oscior, fiecare mușchi, organ, structură osoasă, construcția creierului, șira spinării și multe multe altele, mi-am dat seama că experiența trăită este una de neegalat. În urmă cu câteva zile, am intrat în contact cu Our Body – Universul Interior, expoziția care aduce în premieră la Cluj Napoca corpuri conservate cu ajutorul impregnării polimerice, care prezervă țesuturile şi organele la un nivel microscopic. Nu vreau să vă dezvălui prea multe din surprizele care vă așteaptă în spațiul expozițional special amenajat în incinta parcării Iulius Mall, dar eu una, voi mai vizita cel puțin o dată Our Body până în luna octombrie!

 

„Suntem ceea ce mâncăm, bem și respirăm. Și nimic nu o demonstrează mai bine decât expoziția OUR BODY: Universul Interior!”

 

Echipa organizatorică

  

OUR BODY – Universul Interior 

Din 17 Iulie până 31 Octombrie

Iulius Mall Cluj

Strada Al Vaida-Voievod Nr. 53 B, Cluj Napoca

10.00 – 22.00

 

 

Despre Corpul Nostru

 

Această expoziție este una fascinantă din punct de vedere educațional, exponatele constând în corpuri umane reale, specimene și organe, structurate de așa manieră încât privitorul să fie purtat într-o amplă și complexă călătorie de descoperire a sistemului osos, muscular, respirator, circulator, nervos, excretor, digestiv, reproducător etc. Potrivit pentru toate vârstele, aceasta expoziție literalmente intră sub pielea exponatelor, revelându-vă misterele anatomiei umane!

 

Acces

 

Biletele se pot achiziționa de la intrarea în expoziție (zona Valet Parking, Iulius Mall). Prețurile sunt următoarele: adulți – 45 de lei, de luni până vineri, şi de 54 de lei, în week-end.; pensionari şi studenți – 35 de lei, în timpul săptămânii, şi 45 de lei, sâmbătă şi duminică; copiii cu vârsta între 7 şi 18 ani, de luni până vineri – 28 lei şi de 34 de lei, sâmbătă şi duminică

  

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută