Programul lunii martie la Reactor

Luna martie e una specială la Reactor de creație și experiment, nu doar pentru că în sfârșit se poate spera la o vreme suficient de bună încât să permită statul la soare, în curte, ci și pentru că se aniversează trei ani de la deschiderea din 2014.

Evenimentul va fi celebrat prin două zile de evenimente reunite sub tema expuneriiFără filtru. Expoziție cu expunere – care conține o serie de evenimente inedite-, și ultima reprezentație a spectacolului 9 din 10, cu subtitlul Ultimul capitol, într-o variantă nemaivăzută până acum.

În plus, luna aduce continuarea colaborării cu Asociația Reciproca și platforma organizată de ea, Focus Atelier, aflată la ediția a III-a. Spațiul Reactor va găzdui lansarea Focus Atelier 360°, precum și o serie de evenimente conexe: vernisajul expoziției desen automat, al Luciei Mărneanu, Life – un spectacol invitat de la Teatrul Spălătorie din Chișinău, și o dezbatere cu Nicoleta Esinencu, artistă din Republica Moldova.

Un alt spectacol invitat, de data aceasta din Sfântu Gheorghe, Jurnal de România. Sfântu Gheorghe, regizat de Carmen Lidia Vidu, ajunge la Reactor spre sfârșitul lunii, cu două reprezentații consecutive.

Pentru că e martie, Framework Reactor, deja la ediția a III-a, se concentrează pe Perspective feminine și discută despre cum e să lucrezi în mediul cultural local ca femeie.

Pe lângă toate acestea, urmează reprezentații ale producțiilor Reactor: Provizoriu – care împlinește doi ani! -, Nu cred că o să îmi treacă vreodatăRefugiiÎn 4D și În viitorul apropiat.

În 4D și În viitorul apropiat.