Fabrica de scurtmetraje de la Spune pe scurt

Marea Britanie, Franța, Grecia, România, SUA, Peru sau Brazilia sunt țările din care provin filmele proiectate în luna aprilie la Fabrica de scurtmetraje. De la comedie la suspans, de la dramă la thriller, filmele de luna aceasta ne vor purta într-o călătorie în lumea dansului, vor face o analiză a sentimentului de singurătate sau ne vor pune întrebări referitoare la limitele dintre absurd și realitate. Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de o seară plină de aventură, mister și comedie.

Filmele sunt subtitrate în limba engleză.

Intrarea este liberă.

eveniment facebook

Ilustrațiile posterului – Almatheya Andra

Pentru mai multe informații despre Spune pe scurt:
http://spunepescurt.ro
https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest
https://twitter.com/shorttothepoint
https://www.instagram.com/monthlyshortfilmfest

Luna aprilie a anului 2017 vine cu o noua selecție de filme premiate internațional:

Premiile Spune pe scurt – octombrie 2016

Cel mai bun film
The Call
Regizor: Ethan Jahan
Țară: Marea Britanie
Durată: 11:57

Cel mai bun regizor
FOX
Regizor: Jacqueline Lentzou
Țara: Grecia
Durată: 28:00

Sinopsis: Stephanos, un tânăr reactiv, cel mai mare dintr-o familie fără tată, are o ceartă cu mama lui. Lăsat singur acasă cu frații și un câine bolnav, Lucy, fără să aibă habar că aceasta va fi ultima și cea mai fără de griji zile din viața lui.

Cel mai bun tânăr regizor
The Bright Side of Dawn
Regizor: Quentin Jégo
Țară: Franța
Durată: 10:55

Sinopsis: În timpul unei petreceri, Dawn devine prada unei tinere femei misterioase.

Cea mai bună imagine
Moving Southwark
Regizor: Jevan Chowdhury
Țară: Marea Britanie
Durată: 05:29

Sinopsis: 24 de scene de dans, fiecare desfășurându-se într-un colț al Londrei. Moving Southwark e o exprimare realist-magică a părțile medievale ale Londrei.

Cel mai bun scenariu
Tamara, Echelon
Regizor: Kristina Cepraga
Țara: România
Durată: 29:00

Sinopsis: Tamara, Echelon e o comedie neagră suprarealistă, povestea Tamarei, o femeie de 75 de ani care are obiceiul de a merge la cimitir să-și caute o nouă victimă, un nou bărbat. Punctul de plecare al poveștii este faptul că-i place să flirteze. Îl cunoaște pe Gelu, un văduv de 80 de ani pe care îl convinge să-i facă o vizită a doua zi. O situație tragi-comică care ridică multe întrebări despre viață și moarte și despre faptul că e mereu cineva, undeva, cumva care ne privește.

Cel mai bun montaj
Two Bellmen
Regizor: Daniel Malakai Cabrera
Țară: Statele Unite ale Americii
Durată: 17:38

Cel mai bun scurtmetraj narativ
Apparition
Regizor: Denis Dobrovoda
Țara: Franța
Durată: 12:10

Sinopsis: Un funcționar de bancă singuratic descoperă o pată misterioasă pe un perete din dormitor, pe care comunitatea religioasă locală o consideră o apariție a Fecioarei Maria. Viața lui se complică, forțat fiind să-și deschidă ușile credincioșilor e tot felul, care caută un sens în așa-zisa apariție.

Cel mai bun film experimental
illusion
Regizor: Maxime Contour
Țară: Franța
Durată: 04:30

Sinopsis:  New York City.
Un sunet și brusc se face ziuă.
Acesta e un altfel de New-York: un platou de filmare uriaș cu fațade fără adâncime. Aici, toți oamenii au o trăsătură ciudată: una t’s a huge movie set with only facades without depth. Here, all people have a strange characteristic: una derutantă și fascinantă…

Premiul special al juriului

The last show
Regizor: Roberto Flores
Țara: Peru
Durată: 14:33

Sinopsis: Jorge e clovn la un circ. Asta e tot ce știe să facă și tot ce vrea să facă pentru restul vieții. Într-o bună zi, șeful lui îl informează că, fiindcă nu prea au public, trebuie să vândă circul. Vestea îl face pe Jorge să lupte până la ultimul spectacol, orice s-ar întâmpla, pentru ca circul să nu fie vândut.

Walter
Regizor: Breno Ferreira
Țara: Brazilia
Durată: 16:29

Sinopsis: Tema filmului, discutată pe un ton tragi-comic, este singurătatea la bătrânețe în Copacabana. Filmul spune povestea lui Walter, un bătrân morocănos care suferă de singurătate și consideră singurătatea ca singura scăpare. Pe de altă parte, Vera, vecina lui, singură și ea, vrea să-l cunoască pe Walter, sperând că îi va deveni companionul de care are nevoie. Încearcă să-l câștige pe Walter cu ajutorul taletului ei pentru gătit, aducându-i mereu felii de tort. El, însă, nu pare să fie interesat de Vera. Între cei doi e Zezinho, tânărul portar seducător, care nu vede nicio problemă în a trăi singur.

West Side Swordy
Regizor: Dan Liu
Țară: Statele Unite ale Americii
Durată: 08:00

Sinopsis: The Jets îi fugăresc pe the Sharks pe o alee și peste un gard înalt, când se trezesc într-o altă lume, transportați fiind în mod magic într-un depozit abandonat, unde sunt controlați de beat-urile electronice ale unui DJ renumit, Deamau5. Filmul e o versiune de LA a West Side Story. Un film de acțiune, satiră fantastică, inspirat de muzica celor de la Birnstein, Deadmau5 și Skrillex.