KM / Focus.Coregraf: Massimo Gerardi

KM este un performance de dans contemporan despre migrația în arte. Cu referințe și paralele la un studiu realizat de Katrin Enders despre dansatorul, aproape dat uitării, Kuni Masami – care a locuit în Germania pe perioada regimului nazist –, coregraful Massimo Gerardi prezintă un dans-performance care tratează migrația în arte.

Dezorientarea, pierderea valorilor native și schimburile culturale obligă artistul de astăzi, ca și în trecut, să își asume o anume poziție în societate. Această situație nu numai că pune sub semnul întrebării sistemele politice – precum indică Kuni Masami în cartea sa “Berurin sensô” –, dar îi poate permite artistului să atingă o creație fructuasă. Dihotomia dintre “străin” și “familiar”, considerată ca emoții sau stări mentale, declanșează noi concepte de identitate, stârnite din disputa dintre afilierea socială și (im)posbilitatea poziționării în noul mediu.
 
Coregrafie și concept: Massimo Gerardi / Dansator: Yuya Fujinami / Muzica: Sebastian Rehnert / Scenografie și light design: Ted Meier

Cumpără bilete