Fata Babei și Fata Moșului

Spectacol pentru copii realizat în parteneriat cu Teatrul de Păpuși ,,Puck”, prezentat în cadrul Festivalului Stradal ,,Wonder Puck”, ediția I

Operetă într-un act (3 tablouri)

Aranjament instrumental: FLAVIU MOGOŞAN

Spectacolul ce amintește de tâlcuitorul Ion Creangă, răsfoit cu elan în copilărie, îi fascinează pe micii spectatori de îndată, într-un basm pus pe note, ce dă naștere celor mai neașteptate personaje. Adaptat după opereta „Fata moșului cea harnică”, scrisă în anul 1982 de compozitorul Florin Comișel, spectacolul are la bază libretul lui Cezar Țipa, care a înțesat cu inspirație în povestea populară personaje din alte două basme celebre, „Motanul Încălțat” și „Capra cu trei iezi”, stârnind cu atât mai mult curiozitatea și bucuria celor mici.

Eroina operetei, Ilenuța, fata moșului, candidă și modestă, ne învață cum bunătatea, munca, răbdarea și seriozitatea sunt valori ce ne ajută să avem o viață frumoasă, cu scopuri nobile. La pol opus, Marghiolița, fata babei, leneșă și răutăcioasă, nu face decât să țeasă intrigi, rămânând în final nemulțumită și dezamăgită. Învățăturile poveștii dau naștere unei operete de esență populară, menită să pună în lumină valorile morale ale țăranului român, într-un spectacol regizat de Iulian Ioan Sandu, dublat cu succes în plan muzical de aranjamentul instrumental al lui Flaviu Mogoșan.

Vă așteptăm cu mic, cu mare, la un spectacol desprins din basmele satului românesc de odinioară, care ne va aminti cu drag de copilărie!

FLAVIU MOGOŞAN - Dirijor
IULIAN IOAN SANDU - Regia artistică
VALENTIN CODOIU - Scenografia
ANCA OPRIŞ POPDAN - Coregrafia
OCTAVIAN POPA - Mișcarea scenică

ANCA ALUAȘ - Fata babei
OANA TRÎMBIȚAȘ - Fata moşului
FLORIN POP - Motanul
BOGDAN NISTOR - Vulpoiul
GEORGE GODJA - Copacul/ Flăcăul I
ZOLTAN MOLNAR - Cuptorul/ Flacăul II
FRUNZINA ANGHEL (invitată) - Baba
CĂLIN MUREȘAN (invitat) - Moşul
RAMONA ATANASOAIE (invitată) - Capra
IONUȚ CONSTANTINESCU (invitat) - Lupul/ Flăcăul III
ROBERT GUTUNOIU (invitat) - Ursul
ANDREEA BOLOVAN (invitată) - Zâna

SONIA VULTURAR - vioară
VICTOR TOBAC – clarinet
ELENA GHEMES – violoncel
LELIA SERAFINCEANU - La pian
ALINA SIMONA NISTOR - Regie scenă culise

INTRAREA LIBERĂ