Bal la Savoy

Concepută în trei acte, pe un libret de  Alfred Grünwald  și Fritz Löhner-Beda, opera a avut premiera în 23 decembrie 1932, la Berlin aducând compozitorului o vremelnică faimă.

Personajele amuzante, comicul de situație, elementele neprevăzute, precum și muzica plăcută, accesibilă, antrenantă, cu melodii frumoase și ritmuri vii au situat opera în rândul celor mai cântate opere din creația lui Ábrahám.

Acțiunea se petrece în perioada interbelică. Marchizul Henry de Faublas și proaspăta sa soție Madeleine se întorc din voiajul de nuntă, dar marchizul primește de la Mustafa, atașat delegație și confident al acestuia, o scrisoare în care este invitată Tangolita, dansatoare argentiniană si fosta iubita a lui Aristide, la balul de la Savoy. Marchizul pleacă sub pretextul că  a primit o telegramă de la compozitorul Pasodoble care-l invită la bal deoarece în urmă cu ceva timp marchizul i-ar fi salvat viața. Compozitorul Pasodoble nu este altcineva decât verișoara Madelenei, Daisy, ce se ascunde sub acest pseudonim artistic și care o invită pe aceasta la același bal mascat. Madeleine se costumează și ajungând la bal atrage toate privirile, propriul său soț Aristide făcându-i curte.  De aici farsele continuă...