Oktoberfest Galati

Platoul de la Sala Sporturilor va găzdui, la sfârșitul acestei săptămâni, prima ediție a „Oktoberfest”, eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Galaţi de organizatorii festivalului de la Brașov.

În perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2017, gălățenii vor avea ocazia să se delecteze cu bere și cârnați preparați după rețetă germană, dar și cu muzică tradițională, specifică „Oktoberfest”. Deschiderea festivalului va avea loc joi, 28 septembrie, de la ora 17.00, cu festivitatea în care primarul va da cep butoiului cu bere. Joi seara, va avea loc concertul trupei „Klaudia und die Burzenland Party Band”, trupă braşoveană cu repertoriu specific „Oktoberfest”, după care pe scena de pe platoul de la Sala Sporturilor va urca trupa gălățeană „Danubian Brass Band”. Joi seara este programată și prima dintre cele 3 etape preliminarii ale concursului „Regele Berii”, după celelalte două etape, de vineri și sâmbătă, duminică seara fiind programată finala concursului de „performat” bere la halbă.

Vineri de la ora 11.00, va avea loc „micul dejun bavarez”, cu specialități bavareze și concursuri cu premii pe fondul sonor al muzicii tradiționale din Bavaria, iar după-amiază, de la ora 16.00, vor concerta „DJ Edelweiss”, cu muzică bavareză și trupele „Danubian Brass Band” și „Special Guest Orchestra”.

Sâmbătă, se repetă „micul dejun bavarez”, de la ora 11.00, iar, seara, concertul trupei „Seven Eleven”, care începe la ora 18.00 și va fi întrerupt de la ora 20.00 la ora 22.00, de concursul „Miss Oktoberfest” și ultima etapă a preliminariilor concursului „Regele Berii”, după care, de la 22.15, va continua concertul „Seven Eleven”.

Duminică, în ultima zi de „Oktoberfest” la Galați, va fi și ultimul „mic dejun bavarez”, tot de la ora 11.00, iar de la ora 13.00 va urca pe scenă „DJ Edelweiss”. De la ora 17.00, concertează „Danubian Brass Band”, iar de la ora 19.00 „Special Guest Orchestra”. Concertul va fi întrerupt, de la ora 20.00 la 20.30, de finala concursului „Regele Berii”, dar acordurile „Special Guest Orchestra” și clinchetul halbelor cu bere vor continua până târziu în noapte.