Ruth Borgfjord: Iubire LGBT | expo - Cluj Pride 2018

Ruth Borgfjord fotografiază cupluri în momente de tandră intimitate. Iubirea, uneori invizibilă, acum e la vedere.

Această expoziție sărbătorește iubirea LGBT. Ruth Borgfjord aduce la lumină prin fotografie o colecție extraordinară a persoanelor LGBT în relații de respect și blândețe. Făcute ca arhivă, ele sporesc empatia între un public heterosexual și comunitatea LGBT. 
Fotografia de portret de cuplu a fost folosită de mulți ani pentru a memorializa iubirea heterosexuală. 
Cuplurile heterosexuale au o moștenire vizuală mare, moștenire care e aproape inexistentă pentru cuplurile LGBT. 
Acum creăm acea moștenire. 
Iubirea, în cuplul LGBT.
Povești invizibile, acum vizibile. 

Ruth Borgfjord este artistă queer din Cluj, absolventă a Universitații de Artă și Design Cluj. Munca ei e multidisciplinară, folosind instalații, performance, video art, fotografia și scurt metrajele pentru a transmite un mesaj. Își construiește lucrările pornind de la propria cronologie combinată cu jocuri de imaginație și cercetare, conectând activismul cu arta. Este co-fondatoarea grupului LGBTQ+ "Les Sisterhood Cluj".

Vineri 22 iunie / Ora 18.00 / Casa Tranzit, Sala Mare / Intrarea liberăFestivalul CLUJ PRIDE 2018 se desfășoară pe parcursul mai multor zile și în diferite locații în perioada 20 – 24 iunie 2018 iar marșul CLUJ PRIDE 2018 va avea loc sâmbătă 23 iunie, ora 17.00, pornind de pe platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian”.

#suntemaici #clujpride2018