Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

Interviu Călin Pop (Celelalte Cuvinte)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu Călin Pop (Celelalte Cuvinte) Share Interviu Călin Pop (Celelalte Cuvinte)


Trupa orădeană Celelalte Cuvinte este în mod cert una dintre cele mai iubite trupe rock româneşti. De-a lungul timpului, Celelalte Cuvinte au compus piese care şi-au găsit locul în sufletul publicului şi de fiecare dată concertele lor sunt memorabile. După concertul din februarie de la Oradea, din cadrul turneului aniversar de 35 de ani, am stat de vorbă cu Călin Pop despre secretul longevității, despre publicul orădean dar şi despre viitorul album Celelalte Cuvinte.

Trupa Celelalte Cuvinte aniversează 35 de ani, care credeți că este rețeta succesului şi a longetivitații?

Nu aş crede că exista vreo rețetă anume. În mod sigur însă pot afirma că pasiunea comună şi respectul pentru muzică au fost factorii principali care au ținut trupa împreună atâția ani.

Faptul că ați devenit celebri şi ați cunoscut succesul, v-a schimbat în vreun fel?

Celebri nu suntem deoarece pe ecranele televizoarelor nu apărem şi nici nu suntem doriți, după cum se observă. Cunoscuți da, suntem, dar de cine vrea şi trebuie. Schimbarea din acest punct de vedere a apărut în sensul că am devenit cu mult mai severi şi cenzuranți cu noi înşine şi cu propriile noastre creații.

Cum ați regăsit publicul orădean la recentul concert de 35 de ani?

E un public frumos, pasional, care ascultă muzică. Impresionant este faptul că au fost şi sunt prezenți la aniversar în mai multe generații, ceea ce este important pentru viitor.

În ce oraşe ați concertat până acum şi unde urmează să mai concertați în cadrul turneului aniversar?

Am concertat în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Turnu-Severin, Oradea. Urmează Piteşti, Buzău şi Constanța.

Ce ne puteți spune despre albumul care urmează să fie lansat anul acesta?

Este un album conceptual cu piese nu tocmai simple la care încă se lucrează şi se va lucra mult. Este un album pentru cunoscători. Tocmai din acest punct de vedere e posibil să fie gata chiar anul viitor dacă nu anul acesta.

Ce părere aveți despre showbizul rock autohton din ziua de astăzi?

Parerea mea este ca acest termen este aproape inexistent când e vorba de rock, nefiind un stil pentru toată lumea. Aceasta duce la problemele financiare bine-cunoscute şi trupele rock ajung să cânte doar în cluburile în care sunt acceptate şi asta şi cu sacrificii datorită unor cerințe tehnice greu de realizat în multe cazuri.

Aveți o trupă din România pe care o apreciați în mod deosebit şi care ar fi aceea? Sau poate o trupă sau un artist român care v-a influențat? 

Pe noi ne-au determinat în a cânta rock şi ne-au influențat şi trupele vremurilor noastre care au fost un exemplu de reuşită şi un îndemn pentru noi: Phoenix şi Sfinx (cu Dan Andrei Aldea). Evident că au fost şi trupe străine ale vremurilor şi nu puține: Jethro Tull, Deep Purple, Les Zeppelin, Pink Floyd, Black Sabbath etc.

Atunci când nu sunteți pe scenă, cum vă relaxați?

Făcând multe repetiții :))))

Care este cel mai recent compliment pe care l-ați primit și cine vi l-a făcut?

Complimente am primit destule, dar cel mai recent a fost cel al unui fan mai tânăr care ne-a numit “zeii rockului românesc”.

La final câteva gânduri pentru fanii Celelalte Cuvinte?

Suntem alături de ei şi de suferințele noastre comune. Dar să nu uităm niciodată că în toate cazurile “Un sfârşit e un început”.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută