Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

Zilele artei sacre de la Partoș ediţia a II-a, 14 – 31 mai 2017

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Zilele artei sacre de la Partoș ediţia a II-a, 14 – 31 mai 2017 Share Zilele artei sacre de la Partoș ediţia a II-a, 14 – 31 mai 2017


Un reper duhovnicesc important, Mănăstirea de la Partoș (aprox. 60 de km de Timisoara, via Deta-Banloc) este și un spaţiu al întâlnirii și al culturii. Comunitatea constituită în jurul Mănăstirii a crescut de la an la an, iar necesitatea de comunicare și împărtășire a darului primit, manifestarea individualitaţii prin intermediul artei s-a transformat în eveniment artistic și în participare comună la receptarea acestora.

A doua ediţie a festivalului “Zilele artei sacre” de la Partoș (14-31 mai 2017) reprezintă întâlnirea sacrului cu artele, căutarea transcendentului, care se produce prin muzică, corală sau instrumentală, prin teatru, film, fotografie, pictură sau sculptură, artiștii oferind semenilor o mărturie de credință, o trimitere la adevărul fundamental al întâlnirii cu Cel viu.

Pentru zilele următoare vă propunem experimentul teatral “Drumul de întoarcere”, un demers spiritual al actorilor Ana Maria Cojocaru și Cătălin Ursu, sâmbătă 27 mai 2017, ora 19, Sala “Christiana” a Centrului Social ș­i Cultural al Mănăstirii.

Duminică, 28 mai 2017, ora 17, grupul psaltic “Sfântul Ierarh Nicolae” al Facultății de Teologie din Timi­ș­oara, susține un concert de muzică bizantină în Biserica mare a Mănăstirii.

În ultima seară a Festivalului, 31 mai 2017,  ora 19, concertează quartetul alcătuit din Alexandra Guțu, Sz-Han Liu (Taiwan), Ioan Bic și Lucian Petrila, cu “Ultimele 7 cuvinte pe cruce”, de Joseph Haydn, șapte meditații muzicale pe tema ultimelor cuvinte rostite de Mântuitorul Iisus Hristos pe Cruce. Lucrarea va fi  prefațată de către părintele stare‑ț, Ierom. Varlaam Almăjanu.

Festivalul  “Zilele artei sacre” de la Partoș se constituie într-o pledoarie pentru redescoperirea lui Dumnezeu și a oamenilor, a bucuriei de a trăi.

Zilele artei sacre de la Partoș ediţia a II-a, 14 - 31 mai 2017

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută