Rețetă oferită de Beneka.
Este vară, bine-ți pare și te duci și tu la mare… ce te faci însă cu pachețelul până acolo? Foamea-i mare, drumu-i lung și cea mai la îndemână variantă rămâne paté-ul, sau conserva. Doar că trebuie să tragi pe dreapta, să îți scoți frumușel pungulița și prosopelul, pâinea, roșia, ceapa, furculițele, cuțitul (două, că sigur vrea și celălalt să își ungă felia fix în același timp cu tine), șervețelele, sacul de gunoi, atâta logistică, ce mai… picnic în toată regula pe capotă. Nu mai bine faci conserva sandwich și o mănânci doar cu o mână? Uite o idee de paté super rapidă, super gustoasă și care le împacă pe toate: și conservă și paté și sandwich. Unde nu mai pui că merge și ca bruschetă la o bere în spatele casei. Poftă mare!
Ingrediente pt 2 persoane:
2 conserve de sardine în sos tomat
1 ceapă mică
4-5 căței de usturoi
sare
piper
cimbru uscat
Mod de preparare:
Pentru început îți sugerăm să cumperi conserve mai scumpe puțin, pentru simplu fapt că sunt curățate… Curățăm și noi ceapa de coajă, o spălăm bine și o tăiem în patru. Procedăm la fel și cu usturoiul, apoi le trântim pe toate într-un castron împreună cu sardinele (cu tot cu sosul din conservă). Condimentăm cu sare și piper după gust și cu cimbru uscat, direct de pe crenguță. Dăm un bâz sănătos la blenderul manual și voilá, cel mai gustos paté de pește e gata de servire. Iar dacă îl mănânci alături de roșii de sezon e și mai mare încântarea-n cerul gurii…
➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition