Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/11/2017
Arhiva Zile si Nopti

Recenzie pe bune | Braseria Zexe

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recenzie pe bune | Braseria Zexe Share Recenzie pe bune | Braseria Zexe


Braseria Zexe: Delicii interbelice

Membră a lanțului Zexe (care mai include o zahana și un restaurant, dar și alte subsidiare dedicate evenimentelor), braseria de pe bulevardul Aviatorilor are tot ce-i trebuie pentru a oferi o experiență plăcută celor care-i trec pragul.

Braserie este chiar termenul potrivit, fiindcă meniul de aici include atât variante de mic dejun, sandvișuri, supe și feluri principale (recomandăm orice fel cu berbecuț și vițel), cât și tarte sărate, salate și foarte multe prăjituri.

Multe și cu tradiție, fiincă aici găsiți cam toate vedetele cofetăriilor interbelice (și chiar mult mai vechi) din București – de la Regina Maria și Carmen Sylva la George Enescu și chiar Take Ionescu, dar și alte minuni, printre care și preferata noastră – tarta cu lamâie și ghimbir. Nu ieftin, dar bun.

Deciși să încercăm calitatea produselor, mai ales că știam ce le poate pielea celor de la Zexe după câteva vizite de lucru la zahanaua de pe Icoanei, am luat la rând tartele sărate (cea cu brânză de capră și praz e excelentă, dar nici varianta cu hribi și mărar nu e de refuzat).

După care am trecut la croissant cu mușchi Azuga (decorat cu cremă de brănză, cașcaval și salată verde cu roșii cherry). Ca și fel principal, recomandăm cu căldură fălcuțele de vițel cu piure prăjit (combinate cu salată de sfeclă și spumă de hrean), un fel deja consacrat în toate restaurantele Zexe. Nu puteam rata ocazia unui desert spectaculos, așa că am optat pentru variațiuni de Pavlova, pe care n-ar trebui să le ocoliți!

Zexe Braserie se găsește pe bulevardul Aviatorilor la numărul 65, la o îmbucătură de prăjitură de stația de metrou Aviatorilor.

Deși foarte cunoscut pentru dulciurile absolut spectaculoase, braseria împrumută cu succes câteva dintre felurile de mâncare făcute celebre de restaurantul Zexe.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută