Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Recenzie pe bune: Burger și scoici

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recenzie pe bune: Burger și scoici Share Recenzie pe bune: Burger și scoici


Bine de tot

Marca îmi tot trecuse prin fața ochilor, dar explorarea se tot bloca undeva, din nu știu ce motiv. Sau poate că știu. Cel mai probabil, neîncrederea dată de asocierea localului cu numele unui chef care-si face veacul pe la televizor (scuze, tizule, dar sunt doar sincer!), printre multe vedete de carton, m-a făcut să ocolesc intenționat locul o vreme. Ce să-i faci, nimeni nu e perfect. Așadar, vazând io într-o seară nu foarte rece de ianuarie că, dintre toate cârciumile de pe Smârdan, singurul loc în care nu mai erau locuri libere era „pârâtul” Burger și scoici, mi-am încercat norocul. Și bine am făcut! Prima impresie – localul e amenajat cu mult mai mult bun gust decât așteptam, lucru rar în zilele noastre. Fără să fie vreo opera de artă (cu siguranță nici nu au dorit asta!), decorurile sunt atractive și contribuie la ambianța plăcută. Tavan înalt, aerisit, fără iluminat excesiv. Bucătăria e așezată strategic, chiar la intrare, în dreptul ferestrei, astfel că trecătorii pot fi atrași direct de forfota din preajma plitelor.

Meniul nu e stufos, dar poate tocmai ăsta e punctul forte – puțin și bun, genul de restaurant-boutique unde oamenii vin să mănânce exact acele feluri puține și dedicate. Am încercat toate felurile de burgeri (cu un plus pentru Cheddar & Beef) și midiile în crustă panko însoțite de sosuri și cartofi proaspeți, prăjiți cu usturoi. Toate excelente, gătite ideal și foarte savuroase. În loc de desert, ne-am promis să revenim pentru coastele de porc și scoicile în sos de vin.

Primul Burger și scoici se află pe strada Smârdan la numărul 27, dar s-a deschis de curând și al doilea local, aflat doar câteva sute de metri mai jos, pe aceeași stradă.

Una dintre cele mai bune alternative de ieșit cu prietenii la masă în Centrul Vechi, dar nu uitați să faceți rezervare, locul e foarte căutat.

de Cătălin Toader

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută