Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Despre decorul spectacolului „Wolfgang”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Despre decorul spectacolului „Wolfgang” Share Despre decorul spectacolului „Wolfgang”


Ne bucurăm că scenograful Teatrului Tineretului, Romulus Boicu, a obținut o nominalizare la Premiile UNITER, categoria „Cea mai bună scenografie“, pentru decorul spectacolului „Wolfgang“ după Yannis Mavritsakis, regia Radu Afrim.

„Întregul decor insistă pe dezvoltarea acestei teme a captivității. Corpurile dreptunghiulare, familiare (frigidere, congelatoare etc.) devin coșciuge care, pe verticală sau orizontală, ascund corpurile vii, materia adăpostește/ înghite/ inhalează umanul până într-acolo încât trupurile omenești încep să împrumute ceva din morbiditatea animalelor împăiate (și-ți revine în memorie, desigur, un alt spectacol de la Piatra Neamț, Herr Paul) pe care ni le arată Afrim: o nutrie, un păun, un arici prins într-o colivie.“ (Călin Ciobotari, „Pivnițele noastre de fiecare zi“, fragment de cronică).

Despre decorul spectacolului „Wolfgang”

Romulus Boicu (n. 1986, Piatra Neamț) a debutat în scenografie pe scena Teatrului Tineretului cu spectacolul „Audiția”, regia Szabo K. Istvan în 2010, din 2014 fiind scenograf angajat al acestei instituții.

Romulus Boicu este artist plastic, face fotografie de teatru și graphic design, practică arta murală

Puteți afla mai multe despre el aici: www.romulusboicu.com

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută