Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/05/2019
Arhiva Zile si Nopti

Hello Bacău!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Hello Bacău! Share Hello Bacău!


               Sper că ați avut cu toții sărbători pascale frumoase și nu ați făcut excese alimentare. Vorba românului: ”Înainte de Paște: nu pune mâna pe cozonac! După Paște: Ia și măncă tot, că se strică!”. Ne revedem la anu cu binecunoscutele urări de ”Fie ca…”

               După un periplu prin trei țări și trei capitale europene cu autocarul, în care mi-au amorțit chestii care nu știam că există în corpul uman, m-am întors depresiv în draga noastră țară. Sper să-mi revin cât de curând, dar nu ai cum să uiți croaziera cu cina inclusă pe Dunăre, la Budapesta (unde am fost atenționați cu un accent unguresc ”doi sarmale de person”, parfumul vienez de pipi de cal din centrul Vienei, îngrămădeala de pe podul peste Vâltava din Praga – unde dacă nu ai coatele ascuțite, treci podul în juma de oră și nostalgia comunistă din Brastislava (0,80 euro un ππ).

Pentru prima dată în viață, la Praga, am avut plăcuta ocazie să savurez o bere verde (făcută un hamei special care-i conferă culoarea cu pricina), cu o aromă demențială. Am vrut să iau la pachet, dar se terminase butoiul. V-aș povesti mai multe, dar nu vreau să pară că vă fac în ciudă.

E clar oricum că la ei nu-i ca la noi și nu va fi curând, oricăt de optimist aș fi. Utilitatea autostrăzilor este incomensurabilă într-o astfel de călătorie și s-a simțit mai tare ca niciodată.

               Revenind pe plaiuri natale, nu știu ce caut azi la servici, probabil ziua de alatăieri… Găsi-i într-o benzinărie, pe unde am poposit, un triplu sandwich cu sloganul ”Ingrediente din cămara ta!”… Păi de unde știu ei ce am io în cămara mea ???Hello Bacău!

               Nu uitați, pe 26 mai 2019 avem de ales! Nu știu pe cine, nu știu dacă merită vreunul sau nu, toți o apă și-un pământ… Dar hai să alegem !!!

               Vă salut cu drag și ne revedem curând !

Adrian Măcincă

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută