Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

„3 recomandări pentru București” de Alexandra Crăciun

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „3 recomandări pentru București” de Alexandra Crăciun Share „3 recomandări pentru București” de Alexandra Crăciun


„Ce-ai pățit femeie? Te-ai plictisit de Cluj? Ce-ți lipsește? Trebuia să scrii despre Eggcetera – că e the new hip place in town.” Așa vă aud pe toți în mintea mea.

Adevărul e că-mi propun să ajung la Eggcetera de când s-a deschis dar de fiecare dată a fost plin. Și, cu gândul că trebuie să ajung la București în curând, m-am gândit să fac o listă cu locurile mele preferate.

„3 recomandări pentru București” de Alexandra Crăciun

#1 Frudisiac
Diminețile la Frudisiac… VIS. Pe terasă, la soare, cu o cafea bună, mic dejun și un ziar în față… Sau un brunch într-o după-amiază alături de Silvia mea și ale lor clătite cu lavandă, cremă de brânză și fructe de pădure proaspete? Dumnezeiesc. Designul lor interior e realizat în stil scandinav (a apărut și în Archtizier) și e organizat în jurul unei mesei centrale și e foarte chic. Cafeaua foarte bună de la Drop Coffee, o prăjitorie din Stockholm.

„3 recomandări pentru București” de Alexandra Crăciun

#2 Simbio
Dragostea pentru Simbio se combină cu iubirea mea pentru arhitectură, casa e veche de peste un secol și a fost transformată de arhitectul și designerul Eliza Yokina. Mi se pare că și-a îndeplinit misiunea de a conserva clădirea istorică, tratându-i cu respect personalitatea. Simbio e locul în care poți să mergi cu un grup de prieteni, singur sau pentru o discuție de business; se pliază natural pe orice situație în care te-ai putea găsi. Pentru mine Simbio e un mix FOARTE reușit între refugiul unei grădini ferite de agitația orașului, un restaurant cu o bucătărie deschisă, o mansardă pentru evenimente și un bar.

„3 recomandări pentru București” de Alexandra Crăciun

#3 Dianei 4
E clar un loc care s-ar putea să nu placă oricui, are un aer artistic și boem care s-ar putea să provoace alergie oamenilor matematici și ordonați. Se ia una bucată casă superbă, interbelică, aparținând lui Eugen Fenster (e ultimul propietar al casei care apare pe acte). Proprietarii încep să lucreze la amenajări și descoperă niște straturi cu desene și decorațiuni superbe, cel mai probabil lucrate manual. Așa că hotărăsc să lase pereții exact așa cum i-au găsit: cu poveste, cu istorie. Genul de respect față de trecut pe care eu îl apreciez. Nu știu ce să vă mai scriu, mâncarea e super bună, prețuri decente pentru București și un loc absolut minunat. Mergeți, luați masa aia de la geam și priviți. Fiți prezenți.

De Alexandra Crăciun

Vezi și alte Opinii ale Alexandrei Crăciun

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută