Spotlight #4 la final: Peste 500.000 de persoane au sărbătorit împreună festivalul luminii de la București

SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival s-a poziționat în 2018 ca unul dintre evenimentele de anvergură din Capitală, care a marcat celebrarea Centenarului.  Evenimentul a avut loc între 12 și 15 aprilie în București și a fost organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Festivalul s-a încheiat duminică seara, pe 15 aprilie, cu ceremonia de premiere a Concursului internațional de video mapping de la Palatul CEC. În prezența directorului artistic al festivalului, Birgit Zander, a fost anunțat câștigătorul desemnat de public prin vot online. Dintre cele șase lucrări finaliste care au rulat pe fațada Palatului CEC la Spotlight 2018, lucrarea artiștilor români de la Mindscape Studio a câștigat marele premiu în valoare de 5.000 de euro. Celelalte cinci lucrări intrate în concurs au fost ale artiștilor de la Darklight Studio din Spania, Hermes Mangialardo din Italia, KEDR Visuals din Rusia, Multiscalar din Germania și Skgmedia din China.

Cu un spațiu expozițional de peste 20.000 m2, o echipă de peste 300 de profesioniști și artiști din 11 țări, un concurs internațional de video mapping, 27 de instalații și proiecții de lumină și 8 noi locații în București, Spotlight a celebrat în 2018 anul Centenarului împreună cu peste 500.000 de bucureșteni și turiști. Pentru ediția din 2019, organizatorii anunță un program cel puțin la fel de spectaculos ca programul din acest an.