Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Romanian Design Week 2018 – 9 zile de festival dedicat designului românesc, în perioada 19 – 27 mai

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Romanian Design Week 2018 – 9 zile de festival dedicat designului românesc, în perioada 19 – 27 mai Share Romanian Design Week 2018 – 9 zile de festival dedicat designului românesc, în perioada 19 – 27 mai


Romanian Design Week 2018 – 9 zile de festival dedicat designului românesc, în perioada 19 – 27 mai

Organizată în perioada 19 – 27 mai, ediția de anul acesta a Romanian Design Week, un proiect inițiat de The Institute și susținut de Unicredit Bank, se va remarca prin creșterea complexității arhitecturii festivalului și printr-o serie de noi formate menite să contribuie la dezvoltarea industriilor creative din România.

Romanian Design Week și-a propus să demonstreze potențialul creativității de a deveni un adevărat instrument de coeziune comunitară, un ingredient util în procesele de regenerare și dezvoltare urbană, dar și o resursă pentru strategiile de dezvoltare economică.  

Pentru a susține acest discurs, RDW 2018 propune, pe lângă expoziția centrală, care va avea loc la Palatul Telefoanelor și va prezenta cele mai bune lucrări de design și arhitectură din România din ultimul an, o serie de formate noi, menite să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar și oportunitatea abordărilor complementare în design, precum și o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spațiilor și a inițiativelor care promovează și încurajează dezvoltarea designului, precum și primul weekend dedicat Cartierului Creativ.

#RDW2018 se va traduce într-o expoziție centrală, care va prezenta peste 150 de de proiecte de design, arhitectură, urbanism și design interior, a doua ediție a RDW Show OFF, un format inițiat de către UnicreditBank, care va avea loc la Palatul Universul, unul dintre cele mai active puncte pe harta cultural-creativă a Bucureștiului, dar va aduce și prima ediție RDW Awards – o serie de premii menite să promoveze designerii care semnează proiecte remarcabile, precum și primul RDW glo Lounge, un spațiu de peste 1.200 mp dedicat socializării și schimbului de idei.

„UniCredit Bank prezintă, alături de The Institute, Romanian Design Week pentru al șaselea an consecutiv, deoarece credem în consecvență, în a gândi și a face lucrurile pe termen lung, nu în a aștepta rezultate peste noapte. Ne dorim să fim o punte între mediul de business și industriile creative, să promovăm povești autentice și pe oamenii din spatele acestora și, împreună, să dezvoltăm o piață sustenbilă de design românesc. Deși aceste industrii demonstrează nu doar o capacitate mare de inovație prin creativitate, ci și succes, ele se bucură încă de puțin sprijin real. Și anul acesta, în cadrul RDW, pe lângă expoziția centrală propunem și programul – umbrelă intitulat SHOW OFF RDW, care va reuni sub același acoperiș o serie de evenimente creative, cu o puternică componentă educativă, inspirate de UniCredit Bank,  în cel mai activ loc creativ din București – Palatul Universul”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.

Expoziția centrală de anul acesta, găzduită de Palatul Telefoanelor – o clădire art-deco emblematică pentru București, se va remarca printr-o selecție diversă și coerentă, care va demonstra potențialul designului astăzi.

 „Ediția de anul acesta va fi una impresionantă și spun asta nu doar pentru că vom propune o expoziție spectaculoasă, atent curatoriată și desenată, ci pentru că încercăm să vorbim mai mult și mai tare despre comunități creative și despre potențialul inovației de a genera dezvoltare la nivelul unui oraș. Vrem să facem asta prin formate noi, printr-un weekend întreg dedicat Cartierului Creativ, în care va avea loc și prima ediție a seriei de pietonale (Matei Millo și Ion Oteteleșanu), weekend în care veți putea vizita Cartierul Creativ Hub+Store, la Victoria 46, veți putea citi primul număr al ziarului dedicat Cartierului Creativ și vă veți putea bucura de o serie de petreceri și de evenimente organizate și găzduite de organizațiile care definesc și compun acest cartier. Iar la asta se adaugă alte 8 zile de festival, cu peste 50 de evenimente conexe în tot orașul și unele dintre cele mai reușite petreceri de peste an. Asta o să fie RDW 2018, pe scurt.”, a declarat Andrei Borțun – CEO The Institute.

FORMATE #RDW2018

Expoziția centrală RDW 2018

Palatul Telefoanelor

Calea Victoriei 35

Program: 19 – 27 mai//10.00 – 22.00

Co-producător: Institutul Cultural Român

Prezintă cele mai bune lucrări de design, arhitectură și arhitectură de interior din România din ultimul an. Lucrările au fost selectate de boardul creativ RDW, din care fac parte: Adrian Soare, arhitect partener CUMULUS, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro, Ovidiu Hrin, Synopsis, Ștefan Ghenciulescu, arhitect, publicist şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM. Arhitectura expoziției este semnată de arh Attila Kim.

 

Show Off RDW2018

Palatul Universul (Str. Ion Brezoinau nr 23-25)

Program: 19 – 27 mai

Ajuns la cea de-a doua ediție, Show Off RDW este un format special, inițiat și inspirat de UniCredit Bank, care se va traduce într-o serie de expoziții și evenimente punctuale: Expoziția Diploma Selected, Expoziția UYDA by Ubikubi, o ediție specială CreativeMornings, într-o ediție Lady Steps, cu tema Stories that Matter, dar și într-o serie de evenimente care vor avea loc la Linotip – Centru independent coregrafic.

 

Evenimente conexe

19 – 27 mai

Evenimentele conexe Romanian Design Week trasează harta spațiilor și a inițiativelor care promovează și încurajează dezvoltarea designului și a industriilor creative locale.

Programul complet al evenimentelor conexe în anexa 1 și aici.

Evenimentele Conexe sunt susținute de Rompetrol.

 

RDW glo Lounge

Str Millo nr. 8

Program: 19 – 20 mai//10.00 – 22.00

Un spațiu dedicat socializării, RDW Lounge este un nou format menit să încurajeze networking-ul și să aducă împreună actorii interesați de aceste industrii creative, într-un cadru informal.

 

RDW Awards by glo

Apollo

Miercuri, 23 mai//acces doar pe bază de invitație

RDW Awards sunt o serie de premii menite să încurajeze excelența și să promoveze designerii care semnează proiecte remarcabile. Acestea vor fi oferite atât proiectelor din cadrul expoziției centrale care se remarcă printr-o abordarea inedită, cât și celor mai promițătoare nume noi din cadrul evenimentului, din dorința de a celebra și aplauda ce are designul românesc mai bun de oferit în 2018.

 

Weekend în Cartierul Creativ

19 – 20 mai

Weekend în Cartierul Creativ își propune să încurajeze utilizarea responsabilă, inteligentă și creativă a spațului public, să genereze dialog și coeziune între diverși actori implicați în industriile creative locale.

Cu această ocazie se va lansa și primul număr al ziarului Cartierul Creativ și veți putea vizita și Cartierul Creativ Hub+Store, un proiect susținut de Startarium.

Tot în acest weekend va avea loc și prima ediție a seriei de pietonale în Cartierul Creativ – un  proiect finanțat în cadrul campaniei „Propune pentru București” de către Primăria Municipiului București, prin centrul cultural al Bucureștiului, ARCUB. Primele pietonale deschise publicului vor fi străzile Matei Millo și Ion Oteteleșanu.

 

Cartierul Creativ Hub+Store

18-27 mai//10.00-22.00

19 mai//10.00- 00.00

Spațiul, situat pe Calea Victoriei 46,  va prezenta o selecție de produse curatoriate care s-au remarcat de-a lungul ultimilor ani prin fezabilitate și succes pe piață.

 

Mai multe informații despre programul complet RDW aflați pe aplicația de mobil THE INSTITUTE, pe www.institute.ro și paginile de facebook RomanianDesignWeek.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută