Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Mirel Alexa, Director Executiv Sports Festival

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Mirel Alexa, Director Executiv Sports Festival Share Interviu cu Mirel Alexa, Director Executiv Sports Festival


Dacă întrebi pe un om la întâmplare „la ce se pricep clujenii” sunt șanse destul de mari să-ți răspundă ceva legat de festivaluri. Mai ales în perioada asta, sunt o mulțime de evenimente care bat la ușă.

Dar lăsând filmele și muzica puțin pe fundal, hai să vorbim despre sport. Clujul a câștigat titlul de Oraș European al Sportului 2018 și asta nu doar pentru patosul demonstrat științific de orice fan „U”. Clujul are un soft spot pentru festivaluri, are un soft spot și pentru sport, așa că așteptam momentul în care cineva va combina cele două plăceri într-un singur eveniment. Ei bine, evident acel cineva a venit și ne-a adus Sports Festival, un eveniment ce se va desfășura între 14 și 17 iunie și are ca scop promovarea mai multor discipline sportive. Sports Festival e pentru profesioniști și amatori, e un eveniment în care oamenii fie pot să descopere magii sportive sau să-ți etaleze abilitățile. Se pun la cale competiții sportive, antrenamente, întâlniri între mari sportivi și fani și 2 meciuri demonstrative foarte mari pe care mulți vrem să le urmărim: unul de fotbal (Generația de Aur vs. Barca Legends) și unul de tenis de câmp (Team Romania vs. Team World).

Așa am ajuns la o poveste scurtă cu Mirel Alexa, directorul executiv de la Sports Festival. Absolvent de marketing, Mirel lucrează în advertisingul clujean de vreo 12 ani și face parte din echipa de management AMM Design. În toți acești ani de activitate, s-au adunat o mulțime de lucruri de pus la portofoliu, însă de aproximativ 6 luni Mirel se vede concentrat pe ceva pornit din pasiune, adică pe Sports Festival, proiect pe care l-a pornit împreună cu alți trei prieteni și care în curând va începe. Vă prezentăm acum câte ceva din culise – nu multe, Mirel e secretos din fire și când zice că vrea să ne facă o surpriză chiar vorbește serios. Lectură plăcută!

1. Ce este Sports Festival?
Sports Festival reunește cele mai îndrăgite sporturi și legende sportive timp de 4 zile, la Cluj-Napoca. Mai mult decât atât, amatori și profesioniști, părinți și antrenori, copii și campioni, toți pot practica sportul preferat sau pot învăța regulile unui sport nou, la Cluj-Napoca, între 14-17 iunie 2018.

2. De ce acest proiect la Cluj?
Ultimii 2 ani au adus în fața clujenilor competiții naționale și europene importante, iar Sports Festival își dorește să ducă aceste eforturi mai departe, să pună accente de show și educație pe cuvântul “sport”, să pună într-o lumină nouă performanța și efortul susținut, să reactiveze apetitul publicului pentru sport și activitate.

3. Ce putem face la Sports Festival?
Clujenii și nu numai pot participa la cele 2 meciuri demonstrative ce vor avea loc la Cluj, în 15 și 16 iunie, unul de tenis și unul de fotbal. De asemenea, vor fi o mulțime de competiții pentru publicul larg. Vom avea de la clasicele fotbal, volei, handbal, tenis, până la mai excentricele kendama, tiroliană, cățărări, padel, caiac sau minigolf.

4. Cine sunt marile nume din tenis prezente la Cluj?
Cea mai bună pereche din istoria tenisului de dublu masculin, lideri mondiali la dublu timp de 10 ani, cu 116 titluri ATP în palmares și 16 Grand Slam-uri, frații Bryan, se întâlnesc în teren la Cluj cu Florin Mergea, Andrei Pavel, Adrian Ungur, trei dintre cei mai buni jucători de tenis din România. Un alt model al tenisului mondial prezent la demonstrativ, croatul Goran Ivanišević, a urcat până pe locul 2 în clasamentul ATP, are un Grand Slam și 22 de trofee în palmares. Sala Polivalentă din Cluj va găzdui în 15 iunie întâlnirea dintre cele două echipe, Team Romania și Team World.

Formatul demonstrativului Team Romania vs. Team World cuprinde meciuri la simplu și dublu: Pavel vs Ivanišević, Pavel & Ungur vs Ivanišević & Bryan, Bob & Mike Bryan vs Pavel & Mergea

5. De ce ar trebui să fim prezenți la meciul de fotbal dintre România și Barcelona?
În 16 iunie Cluj Arena găzduiește un show al legendelor care au făcut istorie în fotbalul mondial: Barca Legends și Generația de Aur. Legendele Barcelonei continuă să joace sportul pe care îl iubesc sub antrenorul Albert “Chapi” Ferrer. În teren intră și legendele României, naționala anilor ‘90, alături de care am trăit cele mai intense calificări și goluri. Popescu, Hagi, Munteanu, Răducioiu, Belodedici, Chivu și Lupescu sunt doar câțiva dintre cei 11 ce se vor alinia la start pentru țara noastră. Surprize vor fi multe, dar nu le pot divulga, că altfel n-ar mai fi surprize.

6. Spune-ne măcar o surpriză.
Unul dintre momentele speciale ale meciului de fotbal este că atât Popescu, cât și Hagi, vor îmbrăca ambele tricouri de pe teren. Ei vor evolua și pentru Generația de Aur a României și pentru Barca Legends, pentru că sunt jucători care au marcat istoria ambelor formații.

Puteți găsi mai multe informații despre eveniment pe www.sportsfestival.com 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută