Dan Constantinescu | Pictograme II

Dan Constantinescu | Pictograme II

„Pictand 40 de ani pe această paletă am împietrit timpul în misterul creației.... Pictez timpul care curge peste memoria imaginilor din mine. Arta este o stare de spirit, iar noi care privim, suntem oglinda”- Dan Constantinescu, artist plastic.
 
La o distanță de exact doi ani, pictorul Dan Constantinescu („Cocoru” este numele de alint dat de colegii săi de breaslă) aduce în fața publicului o nouă expoziție personală-PICTOGRAME II, la Galeria Senso.
 
„Am dorit întotdeauna să pictez timpul, care ne face să înțelegem altfel operele create cu mii de ani în urmă. Am trecut prin filtrul sensibilității mele imaginile frescelor de la Vladimir sau Suzdal, unde am putut atinge picturi realizate de Rubliov. Aparțin cu trup și suflet momentului pe care îl traversez pe acest pământ, dar în același timp nu pot să fac abstracție de ceea ce mă leagă de arta veche. (…) Pictez idei, stări de griuri colorate, în care strigă roșuri stinse sau aprinse în taina luminii din biserici”, – mărturisea Dan Constantinescu.
 
Expoziția poate fi vizitată în perioada 27 martie – 30 aprilie 2018, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00 și sâmbătă între orele 11.00 -16.00.