Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Variațiuni enigmatice

Variațiuni enigmatice

Ateneul Național din Iași invită publicul Marți, 26 septembrie 2023, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” la spectacolul „Variațiuni enigmatice”, regia Daniel Onoae!

O întâlnire profesională dintre doi bărbați inteligenți, scriitorul Abel Znorko (Dragoș Maftei), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură și jurnalistul Erik Larsen (Daniel Onoae), se transformă brusc într-o partidă antrenantă de șah verbal. Personalități puternice și dominante, ambii bărbați își joacă partida, alternând polul de putere în funcție de mutarea pe care celălalt o face, întrevederea intrând astfel într-un labirint sinuos, animat cu rafinament de o desăvârșită știință a suspansului.

O poveste plină de neprevăzut despre un scriitor celebru şi un provincial aparent banal, care iubesc aceeaşi femeie. O întâlnire esențială între două personaje din lumi diferite, pe care o dragoste complicată i-a adus față în față. O înfruntare de valori, temperamente și sensibilități, in cheie dulce-amară, mustind de umor dar și de nostalgie, ce pune în valoare forța artistică a actorilor Dragoș Maftei și Daniel Onoae.

Distribuție: Dragoș Maftei și Daniel Onoae
Scenografie: Alina Dincă-Pușcașu
Video design: Andrei Cozlac
Light design: Cristi Bortoș

bilete online: https://www.ateneuiasi.ro/class/variatiuni-enigmatice/

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută