Meniu Zile și Nopți

Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Comentarii Centrul Național al Dansului București (CNDB) Share Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Centrul Național al Dansului București – CNDB

CNDB are ca misiune promovarea dansului și dezvoltarea culturii coregrafice în România, fiind șingura instituție publică de acest gen, de importanță națională, din România și chiar din regiune (Europa de Sud-Est). 

CNDB a fost înființat în 2004, ca urmare a unui amplu proces de sensibilizare a opiniei publice față de absența unei forme de sprijin structurale publice pentru dansul contemporan.

Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole și proiecte pluridisciplinare, asumând totodată și misiuni de cercetare, documentare și arhivare, dar și de educație artistică și formare profesională.

Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan și nu numai, la nivel național și internațional.

Între 2005-2011, CNDB a funcționat în clădirea Teatrului Național București, însă lucrările de consolidare și reconfigurare a clădirii au obligat CNDB să-și părăsească spațiile.

În 2013 CNDB s-a redeschis publicului într-un nou spațiu, pe Bulevardul Mărășești 80-82, unde sunt disponibile 2 săli – Sala Stere Popescu (estinată în principal spectacolelor și evenimentelor) și Sala Studio (pentru repetiții, ateliere etc.) -, ca și Arhiva și Mediateca CNDB. 

În viitorul apropiat, CNDB se va instala în clădirea Sălii Omnia (str. Cristian Popișteanu nr. 3, în prezent se derulează  demersurile pentru amenajarea structurală).

CNDB
CNDB foto Claudiu Popescu

Încă de la înființarea sa, CNDB s-a impus ca o instituție dinamică, inovatoare, activă în rețele internaționale, conectată la problematici și tendințe contemporane, contribuind astfel pe plan local la crearea unui mediu favorabil dialogului, reflecției și dezbaterii.

 

Evenimente la Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Articole in care apare Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Detalii loc

Telefon

0746099942

Orar

L-D: 10:00 - 22:00

Adresa

Bulevardul Mărășești 80-82

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută