7 lucruri care nu trebuie lipsească din căruciorul bebelușului în timpul plimbărilor pe afară

Temperaturile scad, soarele este blând, frunzele încep să foșnească, cu alte cuvinte a început sezonul plimbărilor lungi. Iar când plimbările includ și un bebeluș, există o variabilă care decide durata acestora: cât de practic ai echipat căruciorul. Ce iei în cărucior nu trebuie să fie o chestiune de ultim-moment, ci o listă concretă de pe care trebuie bifate până și notele de subsol.

1. E firesc că nu e o soluție să încarci căruciorul ca pe cel de la hipermarket cu tot soiul de accesorii, doar în ideea că poate vei avea nevoie de ele…tu sau ceilalți părinți neexperimentați din parc. Ideal este să te orientezi către obiecte care nu ocupă mult loc și care pot avea mai multe utilizări. Scutecele refolosibile sunt foarte potrivite pentru ieșirile în natură pentru că pot fi utilizate în cel puțin 5 moduri. Un scutec lavabil de la Liloo poate fi folosit ca scutec dar și pentru înfășat, pentru protejarea mesei de schimbat, ca păturică - asigură o izolare termică foarte bună și este mai ușor și mai puțin voluminos - sau în loc de prosop când sugarul regurgitează (absoarbe foarte eficient lichidul). Ai șanse să scapi și de cărat crema pentru iritațiile provocate de scutece, în special dacă acestea sunt fabricate dintr-un material natural nevopsit, fără alergeni.

2. Nasurile proaspeților părinți sunt deosebit de sensibile și, cu siguranța și cele ale însoțitorilor la plimbare. După lupta cu scutecele murdare și cu puiul de om care plânge și se foiește, o pungă de plastic încăpătoare care se închide etanș e modul cel mai rapid de a da uitării momentul.

3. Mai rămâne să te asiguri că poți să ții departe microbii, mai ales atunci când nu ai acces la apă și săpun. Așadar, un gel antibacterian, un pachet de șervețele umede și unul de șervețele uscate vor fi aliații perfecți împotiva germenilor.

4. Când cele de mai sus nu pot să repare mizeria făcută de bebeluș, un rând de hăinuțe de schimb sunt mai mult decât binevenite. Nu te complica cărând o serie de outfit-uri miniaturale, e posibil ca celui mic să i se pună pata, la propriu, și pe hăinuțele curate. Mergi la sigur cu o salopetă și un tricou cu mânecă lungă.

5. Când alăptatul în public nu este o opțiune, un biberon cu lapte este cea mai bună alinare a unui copil înfometat de aerul proaspăt și de interacțiunea cu publicul curios.

6. Și pentru că la un moment dat oamenii mari pot deveni plictisitori iar părinții pisălogi, o știe și un sugar, nu strică o suzetă și o jucărie potrivită vârstei.

7. Sigur că cel mic e pe primul plan iar căruciorul este casa lui mobilă, dar asta nu înseamnă că părinții nu merită un spațiu special. Actele de identitate, telefonul, încărcătorul, o sticlă de apă și ceva de mâncare trebuie să-și găsească locul într-un compartiment al căruciorului.