Cele mai așteptate concerte din 2016

Queen pentru prima dată în România, Lara Fabian și Richard Clayderman revin la București și UNTOLD așteaptă 70,000 de spectatori pe zi.

 România va marca în premieră în 2016 o serie de concerte cu artişti internaţionali de renume. Cele mai cunoscute nume care vin pentru prima oară în ţară sunt trupa Queen cu noul solist Adam Lambert, Charles Aznavour şi chitaristul legendar Brian May. În 2016 revin, în concerte, în România, Andre Rieu, Lara Fabian, Richard Clayderman și Nana Mouskouri.

Pe 20 februarie va concerta, în premieră, la București, Charles Aznavour, artistul supranumit Frank Sinatra al Franței. Cu zeci de premii în palmares, în muzică și cinematografie, Charles Aznavour se va afla la București în cadrul ultimului său turneu din carieră.

Solista de muzică fado Ana Moura va aduce, pe 27 septembrie, la Sala Palatului din Capitală, sonorități portugheze rafinate. Ea va interpreta și cântece de pe noul material "Moura", dar și compoziții deja cunoscute de publicul român, precum "Leva-me aos Fados", "Ate ao Verao" sau "O Fado da Procura".

Pe 9 martie, celebrul pianist Richard Clayderman revine, la București, într-un concert cu un repertoriu diferit, ales special pentru a celebra Ziua Internațională a Femeii.

Brian May, chitaristul legendarei trupe Queen, compozitor, producător și unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni ai lumii, va ajunge pentru prima dată în România pe 14 martie. Show-ul de la București face parte din cea de a doua parte a turneului "One Voice", care cuprinde alte 11 concerte în Europa de Est. Alături de nelipsitele piese Queen, concertul de la București va cuprinde și interpretări ale unor hituri clasice, inclusiv piese The Beatles.

Lara Fabian revine în România pe 22 aprilie pentru un concert care va fi susținut în cadrul turneului "Un Soir Autour Du Monde". De asemenea, artista va susține un concert și la Cluj-Napoca pe 20 aprilie.

Unul dintre concertele așteptate de bucureșteni va fi cel al celebrului violonist Andre Rieu, care revine, la București, cu un spectacol pe 11 iunie, însoțit de Orchestra Johann Strauss.

Pe 21 iunie, în Piața Constituției din Capitală, publicul bucureștean va avea ocazia să vadă live, pentru prima oară, legendara trupă Queen cu Adam Lambert.

Ediția a doua UNTOLD Festival va avea loc în 4-7 august 2016. Primul nume confirmat este DJ Tiësto. S-au înregistrat deja 30,000 de precomenzi ale biletelor, iar organizatorii se pregătesc pentru 65,000 – 70,000 de spectatori pe zi. “UNTOLD va rămâne un festival mainstream în preponderență dedicat Electronic Dance Music, cu un line-up format din cele mai bine cotate nume ale momentului regăsite în topurile muzicale internaționale.”, spun organizatorii.

Festivalul Electric Castle se va desfășura anul acesta în perioada 14-17 iulie. Evenimentul, ajuns la cea de-a 4-a ediție, va avea loc tot lângă Cluj Napoca, pe domeniul Castelului Banffy.

ELECTRIC CASTLE este primul festival din România care a mutat muzica electronică și suntele live ale concertelor pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel. Încă de la prima ediție, din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria “Cel mai bun festival de mărime medie”, alături de nume cu tradiție în Europa.

EC este singurul festival din Romania ce oferă o experiență autentică și completă de festival datortită artiștilor importanți ce alcătuiesc lineup-ul, a zonei largi de camping și a activităților diverse din timpul zilei, totul fiind pus în scenă într-un décor extraordinar!      
Line-up: Sigur Ros (în premieră în România), Paul Kalkbrenner, RUSKO, Flux Pavilion, Matisyahu, Enter Shikari, Dub Pistols, Dj Marky, Nu:Tone b2b Logistics, Congo Natty, Toddla T, Babylon Circus, Legowelt, Moomin, Aba Shanti-l, Louisahhh!, Urma, Alternosfera, Shiver, Macanache

de Monica Felea