Încălţăminte la modă primăvară-vară 2016

Se spune că paietele, mărgelele şi cristalele strălucitoare arată bine doar atunci când nu sunt foarte multe. Însă designerii pot cu uşurinţă să parieze cu aceste prejudecăţi, iar dovadă sunt imaginile de la prezentările de modă pentru 2016.

Mulţi designeri au arată un interes foarte mare faţă de diferite tipuri de împletituri: din şireturi colorate sau cureluşe subţiri. Asemenea încălţăminte se va privi perfect cu rochii uşoare, sarafane şi tunici pentru care putem accepta anumite incomodităţi legate de procesul de legare a şireturilor şi de încheiere a cureluşelor. Abundenţă curelușelor într-adevăr prezintă o oarecare incomoditate însă o cureluşă subţire, care nu permite piciorului să se mişte neplăcut în încălţăminte, este un element foarte comod.

Revine moda anilor ’70

Tot noul este vechiul uitat şi puţin modificat. Ca și la genţile actuale, se observă în unele tendinţe un suflu al decadelor trecute Cizmele cowboy moderne nu sunt doar un ecoul al vestului sălbatic, dar şi al anilor ’70, atât de mult adoraţi de designerii epocii noastre.

Tocuri-sculpturi

Anul acesta se poartă tocuri-sculpturi. Dacă aţi decis să cuceriţi o petrecere pompoasă la care sunteţi invitată, atunci ”înarmaţi-vă” cu pereche de pantofi deosebiți cu astfel de tocuri.

Dorina Nițu