Cum să-ți îngrijești fața

Iată o reţeta pentru o masca de faţă pe care o poţi încerca. Ingredientul său principal este bicarbonatul de sodiu. Masca face minuni pentru tenul tău, te ajută să scapi de punctele negre, acnee, pungile de sub ochi şi cercurile negre.

Ingrediente: 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 2 picături de ulei de arbore de ceai, sucul de la jumătate de lămâie. Pune ingredientele într-un blender şi amestecă până când obţii o pastă. Aplică apoi pe faţă şi lasă să acţioneze timp de trei minute, apoi, săptămâna următoare când repeţi tratamentul, ţine-o pe ten 10 minute. Foloseşte apă rece pentru a o clăti. O altă variantă este masca pe bază de dovleac. Enzimele din dovleac, activate prin tratarea termica a acestora netezesc pielea, stimuleaza cu o eficienta rara sinteza de colagen propriu pielii.

Mască din banane

Masca de banane este un răsfăţ pentru ten. Nutrienţii din banane au calitatea de a hrăni în profunzime pielea, curață tenul, stimulează regenerarea stratului de colagen, aduce vitamine B6 şi B 12, la care se adaugă potasiu şi magneziu.

Mod de preparare

Pasează o banană şi amestec-o împreună cu o linguriţă de miere. Aplică masca pe faţă şi gât, dar evita zona ochilor. Las-o să acţioneze timp de 15 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă. Această este ideală pentru orice fel de tip de ten și combate acneea.