Descoperă muzica tradițională românească prin cursul de vioară

“Folclorul este averea incontestabilă și cea mai de preț a oricărui popor”

 

Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București dă startul înscrierilor pentru cursul de vioară susținut de profesorul Marius Zorilă, maestrul-dirijor al Orchestrei Naționale Valahia, ce va avea loc în sediul din Satul Francez, Șoseaua Nordului, nr. 114-140, Vila 130.

Cursul de vioară este un nou proiect dezvoltat în cadrul atelierului Fabrica de Folclor și este dedicat celor cu vârsta cuprinsă între 9 și 19 ani. În funcție de numărul înscrierilor, orele se vor desfășura pe grupe și categorii de vârstă.

Cursanții pot descoperi frumusețea muzicii tradiționale românești, cântece de joc și tempouri variate din diferite zone etnofolclorice reprezentative din țară. Cei mai buni dintre cursanți vor avea șansa de a înregistra piese alături de Marius Zorilă și Orchestra Națională Valahia și de a participa la spectacole organizate de Creart.

A studia vioara cu un artist cu o foarte bună pregătire și cu o vastă experiență, atât în arta viorii, cât și în a dirijatului, poate fi un bun prilej de dezvoltare profesională. Mai mult decât atât, prin intermediul cursului, o simplă pasiune se poate transforma în performanță.

Locurile sunt limitate, iar contravaloarea abonamentului de 200 RON / lună se achită la casieria Creart (Adresa: Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, sector 1 / Persoană de contact: Ramona Negoi 0733.331.324/ 021.318.38.04, ateliere@creart.ro). f/atelierecreart

Fișă de înscriere, AICI

Regulament, AICI

--

Marius Zorilă este profesor, dirijor, orchestrator și violonist, profesor lector - căpitan la Școala Militară de Muzică din București, punând bazele Orchestrei Naționale Valahia, formată din tineri muzicieni absolvenți ai U.N.M. București. Orchestra se bucură de recunoaștere pe scena folclorului românesc, impunând noi standarde în folclorul național și internațional.