Expoziție ”Cele mai frumoase cărți” la Librăria Habitus

Expoziția e rezultatul concursului cu același nume iar în jurul acestui eveniment va avea loc la Sibiu o discuție având în centru cartea.

Invitații speciali vor discuta despre cum se ajunge de la o simplă idee la produsul final, cât de importantă este grafica într-o carte, ce calități ar trebui să aibă o carte astfel încât să fie considerată frumoasă și multe altele. Scopul proiectului este de a arăta o altă latură a cărții și de a atrage cât mai mulți oameni să citească.

Invitații la acest eveniment sunt Dan Perjovschi, grafician, Radu Vancu, poet, Anastasia Staicu, director Editura Seneca și Silviu Borș, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Conform organizatorilor evenimentului, fiecare dintre invitați asigură, prin activitatea sa, viața cărții: unul este creatorul (Dan Perjovschi), altul este poetul (Radu Vancu), cel de-al treilea este editorul (Anastasia Staicu), iar ultimul, dar nu cel mai puțin important este cel care păstrează cartea, bibliotecarul (Silviu Borș).

Cât privește proiectul în general, care se desfășoară la nivel național, concursul de design de carte este atât o platformă de dezbatere pentru publicul larg și de specialitate, cât și o oportunitate de recunoaștere națională și internațională pentru profesioniștii din lumea editorială, dar și pentru designerii și graficienii independenți. Cărţile selectate de juriu reprezintă România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World” de la Leipzig.

”Proiectul „Cele mai frumoase cărţi” a introdus şi în România o dezbatere legată de designul de carte, am propus un concurs şi o selecţie a celor mai bine realizate cărţi”_ORGANIZATORII PROIECTULUI

CINE: Expoziție ”Cele mai frumoase cărți”

UNDE: Librăria Habitus

CÂND: 18 martie

PREȚ: intrare liberă