Un fel ușor de preparat, perfect pentru gustare sau lângă o porție de paste!
INGREDIENTE:
- 260g mozzarella rasă
- 1 baghetă mare tăiată în jumătate pe orizontală
- 1/2 linguriță oregano
- 1/4 linguriță piper
- 1/2 linguriță apă
- 1/4 linguriță sare
- 115g unt moale
- 5 căței usturoi rași
METODA DE PREPARARE:
Încinge cuptorul la 200 C. Sotează usturoiul într-o lingură de unt încins și 1/2 linguriță de apă, la foc mic, până când usturoiul devine auriu. Amestecă usturoiul fierbinte cu restul de unt, sare și piper și întinde acest amestec peste jumătățile de baghetă.
Pune jumătățile una peste cealalată, învelește în folie de aluminiu și bagă la cuptor timp de 15 minute.
Așează, apoi, jumătățile de baghetă desfăcută cu partea unsă în sus pe o tavă, pune din nou la cuptor timp de 7 minute. Presară mozzarella peste pâine și pune-o din nou la cuptor 3-5 minute până când mozzarella se înmoaie. Servește fierbinte.