Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/10/2016
Arhiva Zile si Nopti

5 Tipologii de cafengii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 5 Tipologii de cafengii Share 5 Tipologii de cafengii


Cafeaua nu mai e demult doar o băutură matinală sau care îți dă energie când ești obosit la mijloc de zi. În 2016 cum îți bei cafeaua ține de stilul tău de viață. Unele din cele mai grozave povești de iubire au început cu o cafea. Nenumărate relații s-au încheiat tot la cafea, uneori cu ceașca vărsată de partenerul furios că a fost părăsit. Imperii au fost clădite de afaceriști la o simplă cafea. Azi cum, unde și ce cafea bei poate spune multe despre tine. Noi ne-am gândit la câteva tipologii de cafengii pe care îi regăsim în Brașov.

Cafengiul businessman

E îmbrăcat la cămașă, ba chiar la costum, comandă espresso, vorbește mult la telefon și, dacă e însoțit, vorbește mult, repede și cu interes. Și-a scos partenerul de afaceri la cafea cu un scop clar, să pună ceva la punct, să semneze un contract profitabil, să continue o colaborare. Cafeaua nu poate lipsi de la nicio întâlnire de afaceri.

Cafengiul conectat

Unii ies la cafea pentru Wi-Fi în aceeași măsură ca pentru licoarea din ceașcă. E valabil în toate țările cu conexiune la net. Nici nu așteaptă să vină ospătarul să ia comanda că ei sunt deja cu nasul în telefon. Înainte de a cere cafeaua întreabă care e parola la Wi-Fi. Apoi, sorb agale din cafea și verifică mailul, facebookul și tot ce se mai poate verifica online.

Cafengiul amorezat

Dacă în copilărie întrebarea de agățat era clară: „Vrei să fii prietena mea?”, azi lucrurile s-au schimbat puțin. Băieții invită fetele la cafea. Ce-ar fi să mergem la o cafea într-o zi să ne mai cunoaștem? Mutăm discuția asta la o cafea? Ce spui de o cafea într-o zi? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care urmăresc același lucru: invitația la prima întâlnire. Cafengii amorezați se recunosc din prima. Ea e lăsată să povestească ce vrea, el se preface că o ascultă cu interes, se fâstâcesc, sorb cu eleganță din ceașcă și, la final, el achită nota.

Cafengiul singuratic

El comandă espresso scurt, poate chiar și fără zahăr, îl bea repede la bar, nu schimbă prea multe vorbe cu nimeni și pleacă repede. E enigmatic și nu se știe ce scop a avut când a hotărât să meargă la o cafea. Cine mai merge în ziua de azi la cafenea doar ca să bea cafea și atât? Probabil cafengiul singuratic.

Cafengiile BFF

Dacă băieții ies la bere, fetele ies la cafeluță. Nu poți avea o discuție decentă despre ce țoală ți-ai mai luat, despre ce mesaj îndrăzneț ți-a trimis noul coleg cool de la birou, despre tipa aia nasoală care se mărită înaintea ta sau despre o mulțime de alte subiecte girlish fără să ai în fața ta o cafea aromată. Cafengiile BFF se recunosc după cum râd toate odată, după gălăgia pe care o fac în cafenea și parfumul pe care îl lasă în urmă când pleacă fiecare în treaba ei.

Dacă mai știi și tu alte tipologii de cafengii poți comenta pe zilesinopti.ro sau pe facebook. 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută