Fixeur | Film despre abuz și manipulare

Regia: Adrian Sitaru

Cu: Tudor Istodor, Mehdi Nebbou, Diana Spatarescu, Nicolas Wanczycki

Gen film: Dramă

Durata: 98 minute

Premiera in Romania: 27.01.2017

Distribuit de Domestic Film

Regizorul Adrian Sitaru pornește de la o situație reală și dramatică: un caz de prostituţie cu minore.

„Fixeur” spune povestea lui Radu care își face internship-ul la sediul din București al Agenției France Presse, dar visează să devină jurnalist. Ca să își demonstreze abilitățile investighează repatrierea unei tinere prostituate minore din Franța. Acesta descoperă dedesubturile traficului de carne vie. Filmul se centrează pe dilemele morale, legale și umane prin care trece protagonistul. Totuși, cu cât se apropie mai mult de realizarea interviului, cu atât mai mult începe să se îndoiască de natura ambiției lui de a practica această meserie.

„Fixeur” a câștigat luna trecută, Premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Tudor Istodor, și Mențiune Specială a Juriului în cadrul Les Arcs European Film Festival.

Adrian Sirau despre filmul său

„Fixeur” este un film despre abuz si manipulare, dar și, poate chiar mai mult, un film despre dualitatea sistemului nostru de valori. Lucrând la acest film, am realizat cât de mult, impulsionat de dorința de a atinge perfecțiunea, orbit de preceptul care mă autoriza să pun arta înaintea vieții, mi-am abuzat câteodată actorii și colaboratorii”.