British Documentary

În perioada 13 februarie - 3 aprilie s-a dat startul la o nouă ediție “British Documentary”, unde publicul clujean va putea viziona cele mai bune documentare britanice premiate sau nominalizate la Sundance, BAFTA sau Festivalul de Film Documentar Grierson.

Ca o prima recomandare, ne uităm peste “Prețul suprem” ce va fi proiectat pe data de 20 februarie, un lungmetraj care urmărește evoluția mișcării pro-democratice în Nigeria și eforturile de a facilita participarea femeilor în viața socială și în funcții de stat. După revocarea câștigului tatălui în alegerile prezidențiale din Nigeria și asasinarea mamei de către agenții militari ai dictaturii, Hafsat Abiola se înfrunta cu provocarea de a transforma cultura coruptă a guvernării Nigeriei într-o democrația capabilă de a reprezenta grupul cel mai vulnerabil al țării: femeile.

Apoi, pe 27 februarie publicul poate urmări pelicula “Aurul pierdut al ținuturilor scoțiene (Aurul lui Gârneț)”, despre povestea extraordinară a unui om în căutarea unei comori pierdute și a propriei sale meniri pe lume, în decorul natural al Scoției.

Cam două luni de zile e de menționat că începutul se săptămână se rezervă filmelor din evenimentul “British Documentary”. Filmele sunt toate subtitrate în limbă română.

Intrarea este liberă, iar accesul se face în limita locurilor disponibile.

 

13 februarie-3 aprilie

Cinema Dacia

www.facebook.com/BritishCouncilRomania