Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

CHESTIONAR DE #SIBIU

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CHESTIONAR DE #SIBIU Share CHESTIONAR DE #SIBIU


Sorina Tomulețiu este ilustrator – behance.net/omul și traducător freelance. Este din Sibiu, dar a studiat la Liverpool și București. În rest, n-a lipsit prea mult de-acasă!

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Ca să trăiești decent într-o cetate medievală, plină de farmec și oameni frumoși.

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Dealul Gusterița – aventură în natură; Lacul Morii – reality check în cartierul Țiglari și Terasa Bibliotecii Astra – panoramă idilică!

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI La Arhiva de Ceai și Cafea.

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Astra Film Festival. Am început ca voluntar în 2009 și am întâlnit o grămadă de oameni creativi. Acolo am avut și primul job, după terminarea unui master de antropologie culturală la București. Un moment simpatic a fost în timpul ediției din 2009, când am stat la o ciorbă informală cu directorul festivalului OpenDocs, Michael Stewart, și am povestit despre eschimoși și triburi africane.

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Două: Este Film Festival, un festival de film artistic care are loc în luna mai, la librăria Habitus, și Astra Film Cinema, seri de film în cadrul cărora se prezintă cele mai bune filme de non-ficțiune din arhiva Studioului Astra Film.

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Dealul Gusteriței

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Casa în care se ”îmbracă nasturi” de pe Papiu-Ilarian colț cu Tipografilor. Vizavi, o altă casă incredibilă, care îmi imaginez că a găzduit serate literare, cu Radu Stanca maestru de ceremonii.

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Scottish Pub, Faust Cafe – bere bună, concerte punk, indie și cele mai relaxate terase; Restaurantul Felinarul – atmosfera caldă și vinul bun; Syndicat Gourmet – un restaurant nepretențios, dar ingenious și WeltKultur – muzică bună și senzația de lume între lumi, întreținută de turiști.

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURISTĂ ÎN SIBIU Când le-am făcut turul orașului unor studenți la film din Copenhaga și am ajuns în fața palatului lui Cioabă de care au fost impresionați, dar de unde am fost goniți repede. Încearcă să alergi cu 5 kg de echipament video după tine, să vezi ce palpitant devine Sibiul.

O ”PRIMA DATĂ” ÎN SIBIU La protestele #rezist, 40.000 de oameni au mers 10 km prin tot orașul, iar coloana se întindea de pe strada Rahovei, până la viaductul din V. Aaron. Pentru mine, era extrem de important să se ajungă pe Semaforului, una dintre cele mai gri și prăfuite străzi din Sibiu, pentru a le insufla locuitorilor speranță și încredere în comunitate.

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ grădinile luxuriante, aparent abandonate, ale anumitor case vechi, zonele industriale dezafectate și gesturile spontane de bunătate ale locuitorilor.

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Cultura alternativă și investițiile în Orașul de Jos.

 

Interviu realizat de Răzvan Sădean

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută