Rețeta Săptămânii: Orez Asiatic

Îți place mâncarea asiatică? Aromele orientale îmbinate perfect, textura lipicioasă a legumelor și orezul pufos, care își dau mâna armonios în farfuria ta, parcă te poartă într-o lume atât de diferită și totuși intrigantă. Dacă te întrebai cum se prepară unul dintre cele mai râvnite feluri de mâncare, iată o rețetă de orez cu legume asiatice, ce servește ca bază pentru prepararea felului tău preferat. Pornind de la această rețetă, poți da frâu liber imaginației, după bunul plac: poți adăuga carnea preferată, o poți face picantă cu puțin chilli, sau mai aromată cu un strop de ghimbir... în bucătărie, imaginația nu are limite!

Ingrediente pentru 2 porții:

- 1 cană orez alb

- 1 mână ciuperci Mun

- 1 ardei gras roșu

- 1 morcov

- ¼ praz

- 6 ciuperci champignon

- sare

- piper

- 50 ml sos soia

- 100 ml apă

- 2 lingurițe tapioca

 

Preparare:

Fierbem orezul în apă cu sare (2 părți apă, 1 parte orez) și îl strecurăm, fără să îl clătim. Ciupercile Mun (urechi de lemn) le hidratăm 10 min în apă fierbinte, iar restul legumelor le tocăm: morcovul „bastonașe”, ardeiul și ciupercile champignon „feliuțe”, prazul „rondele”. Le perpelim bine într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, până când se înmoaie puțin. Condimentăm cu sare, piper și puțin sos de soia. Adăugăm apoi puțină apă și 2 lingurițe de tapioca. Omogenizăm și închidem focul. Pe un pat de orez cocoțăm legumele și savurăm cu plăcere!