Recomandări băuturi de sezon

Aperol Spritz – a apărut pentru prima dată în regiunea italiană Veneto, în momentul în care această parte a țării a aparținut Imperiului Austro-Ungar. De unde și numele german. Cocktailul este  un amestec de 3 parti prosecco , 2 parti apa minerala, 1 parte aperol, portocală și gheață.

Long Island Iced Tea  – se spune că băutura, precum majoritatea cocktail-urilor, a fost inventată în timpul Prohibiției, pentru a masca aspectul băuturii alcoolice, avînd o concentrație de alcool, mai mare cu 28% decât în alte cocteiluri. Băutura este preparată din vodcă, gin, rom, tequila și triplu sec cu 2-3 felii de lime si top up cola. În unele variante apropiate se înlocuiește lime cu suc dulce-acrișor sau suc de lămâie, iar cola cu ceai rece.

Mojito – cel mai răcoritor și aromat cocktail. Este o băutură perfect atunci cînd temperaturile sunt ridicate. Este  aromat datorită mentei și poate fi preparat foarte ușor. Iată  ce conține: rom alb, sirop de zahăr, soda , lime , mentă, gheață tocată.

Hugo - Născut în 2005 în nordul Italiei, nu a durat mult până acest cocktail Hugo a ajuns să fie apreciat în întreaga lume.

Preparare Hugo

Alege un pahar mare de vin, il umplem cu gheață, amestecam mai întâi frunzele de mentă cu lime-ul, apoi adaugăm 30 ml de sirop de soc, 200 de ml de prosseco, puțină apă carbogazoasă, si gata!