Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Totul despre stimulatorii de creştere pentru culturi de la erbicid.ro

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Totul despre stimulatorii de creştere pentru culturi de la erbicid.ro Share Totul despre stimulatorii de creştere pentru culturi de la erbicid.ro


Dezvoltarea corespunzătoare a plantelor şi a culturilor are deseori nevoie de ajutor, iar în acest sens stimulatorii de creştere par să reprezinte răspunsul potrivit. Aceştia sunt de fapt tratamente destinate aplicării în perioada foliară sau prin fertigare. În urma acestui proces, culturile sunt hrănite cu un complex de minerale, vitamine, nutrienţi şi săruri, pe care rădăcinile şi frunzele le absorb.

Erbicid.ro este principalul furnizor de stimulatori de creştere, precum şi diverse tratamente necesare pentru dezvoltarea ideală a culturilor.  Indiferent că este vorba despre agricultura la scară mică sau cea la scară mare, îngrășămintele sunt produsele pe care aceasta se bazează. Stimulatorii oferă plantelor toate resursele de care au nevoie pentru a se dezvolta într-un mod cât mai sănătos.

Stilmulatorii de creştere – soluţii pentru o cultură bogată

Dezvoltarea plantelor poate fi influenţată atunci când solul prezintă carenţe de minerale. Prin stimulatorii propuşi de specialiştii erbicid.ro, este eliminat orice dezechilibru, plantele absorbind astfel toate elementele de care au nevoie. Fiecare tratament trebuie să fie aplicat corespunzător pentru ca rezultatele să fie cele dorite. În funcţie de tipul de cultură, produselor trebuie să li se aplice un anumit grad de diluţie, astfel încât fiecare specie să beneficieze de aportul necesar.

Un produs cu eficienţă ridicată propus de erbicid.ro este Kelpak. Acest stimulator de creştere ajută la dezvoltarea plantelor, având ca substanţe de bază citokinine şi auxine. Reprezentând un extract de alge marine obţinut în urma unui procedeu unic de presare la rece a celulelor, acesta este cel mai bogat în fitohormoni naturali. Este modul prin care plantele se alungesc si se măresc, dar şi prin care este încetinit procesul de îmbătrânire a plantelor.

Modul de utilizare este diferit, în funcţie de tipul de cultură. Spre exemplu, în cazul rapiţei şi a cerealelor păioase, tratamentele trebuie să fie aplicate la sămânţă, alături cu produse pentru protecţia plantelor. Este necesară o cantitate de 1 – 2 litri Kelpak în cazul cerealelor păioase şi 0,5 – 0,8 litri la rapiţă. Stropirile rapiţei trebuie realizate atunci când aceasta se află în stadiul de 3 – 5 frunze, iar rezultatele constau în o producţie finală crescută.

Soluţia are eficienţă sporită şi în cazul usturoiului, al cepei sau al cartofilor. Este necesară scufundarea bulbilor cu 5 minute înainte de a fi transplantate în respectiva soluţie. Pentru o suprafaţă de 1 ha se va utiliza o cantitate de 3 -4 litri de soluţie, iar tratamentul trebuie efectuat intre 21 – 28 zile după ce cultura a răsărit complet. Următorul tratament trebuie efectuat la un interval de 14 zile după primul, cu o cantitate de 2 l/ha.

În cazul răsadurilor (conopidă, vinete, tomate, dovlecel, ardei, salată), este necesară stropirea înainte de transplantare. După  14 zile trebuie să se aplice 2 – 3 tratamente foliare.

Fiecare tip de cultură trebuie să primească o cantitate precisă de soluţie pentru ca rezultatele să fie cele mai bune. Atunci când aceasta este depăşită, şansele ca nutrienţii să fie absorbiţi necorespunzător sunt destul de crescute.

Atât pentru produsul Kelpak, precum şi pentru celelalte soluţii propuse pe erbicid.ro (Amalgerol, Ferttitell, Biomat, Cropmax), sunt menţionate detaliile specifice cu privire la conţinut şi la modul de utilizare. Atât timp cât se respectă dozele menţionate pe ambalaj, şi rezultatele vor fi mulţumitoare. Cei interesaţi de achiziţionarea unor stimulatori de creştere de calitate superioară, la preţuri corecte, pot accesa pagina www.erbicid.ro. Experţii în tratamente pentru culturi şi combaterea dăunătorilor vor găsi cele mai potrivite soluţii pentru fiecare situaţie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută