3 trucuri care vor face alergatul o plăcere!

În parc, pe stadion sau pe aleile din spatele blocului, alergatul este o activitate care îți va aduce o multitudine de beneficii, de la cele fizice, până la cele mentale și sociale.

În plus, trebuie să ții minte că cu cât vei consuma mai multă energie, cu atât corpul tău va produce mai multă. Dacă totuși nu ai suficientă motivație pentru a alerga astăzi, iată 3 motive care cu siguranță te vor convinge:

  1. STARTUL PERFECT PENTRU O NOUĂ ZI: s-a dovedit că alergarea ajută la eliminarea stresului. Dacă îți începi dimineața cu o alergare ușoară, vei fi zen și energică toată ziua. Dacă nu ești o persoană matinală sau petreci prea mult timp în fața dressingului, poți alerga seara, în acest fel vei scăpa de stresul acumulat de-a lungul zilei.
  2. ÎNCETINEȘTE ÎMBĂTRÂNIREA: deși povestea spune că tinerețe fără bătrânețe nu este cu putință, studiile au demonstrat că mușchii persoanelor care aleargă în mod regulat sunt mult mai puternici și mai sănătoși, datorită faptului că sunt solicitați mai mult și, astfel, obligați să rămână în formă și să-și mențină funcțiile.
  3. STIMULENT PENTRU ÎNCREDEREA DE SINE: alergarea îmbunătățește stima de sine și încrederea, cum doar puține sporturi o pot face. Să recunoaștem, alergarea e o formă de antrenament dificilă, dar atunci când reușești să-ți atingi obiectivele legate de aceasta îți crești automat și încrederea în tine și în propriile forțe.