Rețeta săptămânii: ÎNGHEȚATĂ

Rețetă oferită de Beneka.

Când spui vară, te gândești în general la 3 lucruri: căldură, mare și înghețată. O vezi pe stradă în mâinile tuturor, afară e cald și ea promite multe, arată atât de răcoros și savuros încât aproape îți vine să o smulgi din mâinile copilului care a trecut pe lângă tine. Nu e frumos și nici moral să faci așa ceva, dar nu e sănătos nici să îți astâmperi pofta îndopându-te cu înghețată doldora de zahăr și coloranți din comerț. Poți în schimb să îți faci înghețata acasă, după bunul plac. Ai nevoie doar de fructe proaspete și sănătoase și de încă două – trei ingrediente, deloc greu de procurat. Restul e exercițiu de imaginație și răbdare să înghețe, dar merită din plin pentru că poți face cât poți tu mânca! Hai că poți! Hai că merită!

Ingrediente pt 2 persoane:
200g fructe de pădure
2 banane coapte bine de tot
1 lingură de miere
100 ml lapte
2 linguri smântână

Mod de preparare:
Tăiem bananele feliuțe, le punem într-o pungă și le dăm la congelator peste noapte, împreună cu fructele de pădure (dacă acestea nu sunt deja congelate). A doua zi le scoatem pe toate și le lăsăm să își revină cam 15 minute, după care le dăm la blender adăugând pe rând lapte și smântână. Adăugăm apoi mierea, amestecăm bine și băgăm la loc în congelator încă 15 minute. Scoatem înghețata, o ornăm frumos cu ce ne taie capul și savurăm încet, că e rece! Pe căldură mare, poftă și mai mare!

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition