FREE IN BRASOV | Filme franțuzești, animații și jazz

Festivalul Filmului Francez 2017

Ediția XXI, 9-12 noiembrie, Cinemateca Patria

Alianța Franceză Brașov, cu sprijinul Institutului Francez din România organizează Festivalul Filmului Francez 2017, ce va avea loc în 9 orașe din România. Filmele din program sunt incluse în secțiunile: Competiția Tineri Regizori, Săptămâna Cahiers du Cinéma: arhitectură și cinema, Panorama cinematografiei contemporane și French Touch de la webcréation.

La Brașov, cinefilii vor vedea comedia Le Redoutable (2017), cu Louis Garrel și Stacy Martin, drama Disprețul, cu Brigitte Bardot și Michel Piccoli, documentarul Swagger (2016), semnat de Olivier Babinet sau animația Regele și pasărea vorbitoare (2013), regia Paul Grimault. Programul complet se va regăsi pe site-ul cinematecapatria.ro. Accesul la toate filmele va fi gratuit.

Chamber Jazz

Pe 15 noiembrie, ora 19:00, ascultă noul album „Proverbe”, de George Dumitriu, conceput în jurul a patru proverbe rostite de bunica compozitorului, redate ciclic și integrate în improvizații dinamice de „broken grooves” și „loop-uri multi-layered”.

Animații

La Cinemateca Patria, în fiecare diminață de weekend poți vedea animații dublate în limba română alături de cei mici. Intrarea este gratuită în limita celor 72 de locuri. Găsești programul săptămânal pe site-ul cinematecapatria.ro.

TEDWomen 2017

TEDWomen 2017 are loc în New Orleans în perioada 1-3 noiembrie 2017. În cadrul extins al evenimentului TEDxBrașovWomen 2017: Fill in the Blanks poți viziona pe 3 noiembrie, ora 17:00, la Cinemateca Patria, o sesiune în premieră și exclusivitate de la evenimentul din Statele Unite.

Documentare premiate, la cea de-a doua ediție British Documentary

Joia, ora 18:30, Centrul Multicultural al Univ. Transilvania

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov găzduiște cea de-a doua ediție a proiectului British Documentary, organizat de British Council. Trei filme documentare vor fi prezentate publicului, în fiecare seară de joi, începând cu ora 18.30, în luna noiembrie. Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Găsești detalii despre filmele proiectate pe www.britishcouncil.ro.