City life | Teatru, film, poezie și muzică la Brașov

Ultima lună de toamnă nu a adus doar primii fulgi de zăpadă în Brașov, ci și o serie de evenimente culturale și distractive de la care nu trebuie să lipsești! Spectacole de teatru, poezie, filme și concerte sunt programate în noiembrie iar despre cele mai importante afli din revistă și pe site-ul zilesinopti.ro. Notează datele și cumpără biletele din timp! Ne vedem în oraș.

Festivalului de Dramaturgie Contemporană, ediția a XXVIII-a

Teatrul “Sică Alexandrescu” Brașov este gazda a 10 spectacole de teatru contemporan, românești și străine, în perioada 10 – 19 noiembrie 2017. Teatre de renume din Republica Moldova, Marea Britanie, Ungaria și Franța vor urca pe scenă.

„La această ediție, ne axăm pe dezvoltarea multiculturală a teatrului brașovean și sperăm la deschiderea pe care ne-o oferă cunoșterea stilurilor de joc și a expresiilor scenice moderne care se dezvoltă acum în spațiul comunitar european. Ținta acestei ediții a festivalului este o unitate în diversitate cultural-teatrală, pentru beneficial comunității brașovene și dedicate publicului său fidel.” - Dan Cogălniceanu, managerul Teatrului „Sică Alexandrescu“

Cultură

Bienala Europeană de Poezie reuneşte la Braşov cei mai interesanţi poeţi europeni. La Centrul Multicultural al Univ. Transilvania vor fi puse în discuţie mizele şi valenţele sociale ale poeziei contemporane cu poeţi din Franţa, Turcia, Germania, Suedia, Republica Moldova şi România.

Film

Cinemateca Patria a inclus în programul din noiembrie noi filme românești. „Capace”, scris şi regizat de Sorin Marin, va rula pe 3 noiembrie iar „Aniversarea”, ultimul film în care a jucat regretatul actor Mircea Albulescu, în regia lui Dan Chişu, este programat pe 17 noiembrie. Bilete: 10 lei.

Concert

La 40 de ani de la debut, Grupul Poesis, unul din cele mai reprezentative proiecte ale muzicii folk, se reuneşte într-un turneu aniversar de excepţie, pe 9 noiembrie, ora 19:00, la Centrul Cultural Reduta. Marius Baţu şi Eugen Baboi vor cinsti astfel numele poetului Adrian Păunescu. Bilete: 20 lei