Recenzia pe bune | Have a cigar

Mai mâncasem de câteva ori la Have a cigar, dar pe vremea când localul se afla pe Vasile Conta, primul lor sediu. Făceau atunci niște paste absolut demențiale (cu vin și sos alb), era singurul fel pe care-l comandam, din simplul motiv că era extrem de bun.

Între timp, pubul s-a mutat câteva străzi mai încolo, într-o casă veche și frumoasă de pe Dianei. După cum sugerează și numele, e un loc inspirat de piesa celor de la Pink Floyd, iar interiorul este e elocvent în acest sens. Locul e foarte primitor, au muzică bună, băuturi ieftine și mâncare excelentă. Și, cel mai important lucru, nu e scump.

Pentru un pub/terasă aflat în inima Bucureștiului, la doi pași de piața Rosetti, raportul calitate/preț e absolut impecabil. Am mers acolo la prânz, fiincă am vrut să verificăm cum e treaba cu oferta lor – între orele 13.00 și 18.00, burgerii casei costă doar 14 lei, iar prețul include cartofii prăjiți.

Alături de o salată și eventual o bere la halbă, prânzul e sățios și gustos. Bineînțeles, puteți încerca orice altceva din meniu, ceva îmi spune că nu veți avea niciodată surprize neplăcute. Am luat cel mai simplu burger, fiindcă am vrut să testăm cel mai important ingredient al acestei invenții – carnea. Ok, ceapa caramelizată, murăturile și sosurile folosite au importanța lor în a balansa fericit gustul, dar carnea e cea care face, de cele mai multe ori, diferența. Iar aici este exact cum trebuie, merită din plin o încercare.

Have a cigar se află pe strada Dianei la numărul 11 și are o terasă umbrită excelentă (pe vreme caldă), unde se mai petrec concerte live, în general jazz.

Aici se organizează frecvent petreceri cu muzică învârtită direct de pe vinil și chiar târguri de viniluri sau yard sales cu obiecte hand made.