Maestrul sunetelor terorii, Simon Boswell, la Doc and Roll

Cea de-a IV-a ediție a festivalului internațional „Doc and Roll” va avea loc în perioada 22 - 26 noiembrie. „Simon Boswell  va fi prezent la Brașov.

Tema de anul acesta este „Mișcarea de Rezistență”, fiindcă rockul s-a pus întotdeauna de-a curmezișul în fața sistemului. Evenimentele din cadrul Festivalului vor avea loc la Cinemateca Patria și la Club Rockstadt.

Născut în anul 1956 la Londra, Simon Boswell a compus muzica la aproape 100 de filme. Dar este și muzician rock/pop, poli-intrumentist, dirijor, chitarist virtuoz, producător de discuri. Simon Boswell  va fi prezent la Brașov cu un sneak peak –preview la documentarul despre el, alături de regizorul filmului, Jake West (Evil Aliens) și va susține un concert special cu trupa sa actuală, the AND la clubul festivalului Rockstadt, sâmbătă, 25 noiembrie.

Cinefilii vor vedea documentarul Woodstock (SUA, 1970) - cronica unui festival muzical colosal, cu temă și mesaj, a cărui amintire se va păstra peste generații nu doar prin muzică ci și prin film. Un film care imortalizează cultura hippie și idealurile Flower Power.

No Direction Home: Bob Dylan (SUA, 2005) este un periplu cinematografic prin viața și activitatea lui Bob Dylan din perioada 1961-1966, periplu susținut cu mărturiile unor artiști precum Joan Baez, Pete Seeger sau Allen Ginsberg, în regia lui Martin Scorsese.

Gimme Danger (SUA, 2016) spune povestea trupei Stooges, în care a debutat Iggy Pop și care a pus bazele a ceea ce numim azi punk și rock alternativ.

Spit Truth Through The Eyes (Slovenia, 2016) și Liberation Day (Norvegia-Estonia, 2016) sunt alte două documentare de neratat la festival. Veți afla despre „Laibach”, o trupă anarhistă de rock din Slovenia, care a avut un moment de glorie de vârf cu mai mult de trei decenii în urmă, când a contribuit la căderea Cortinei de Fier și a sistemului comunismului și la dezmembrarea Iugoslaviei.

Jimi Hendrix (SUA, 1973) este un documentar realizat la trei ani după moartea prematură a inovatorului chitarist. La acea vreme, filmul era considerat un adevărat exemplu în câmpul documentarelor biografice.

„Imagine: John Lennon” (SUA 1988)  este un film realizat din peste 240 de ore filmate vreodată cu marele om de muzică John Lennon, un material inestimabil cu imagini în premieră pentru public.

Găsești programul complet al festivalului pe site-ul zilesinopti.ro.