Festivalul de Muzică Veche București ediția XII-a (13-28 noiembrie 2017)

Festivalul de Muzică Veche București este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România și este cotat pe locul patru între „cele mai frecventate festivaluri din București” (conform Barometrului de consum cultural pe anul 2014 realizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală). De asemenea, Festivalul este considerat cel mai important eveniment de muzică veche din Sud-Estul Europei iar în 2015 a devenit membru al prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche (REMA). 


Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la piese medievale până la muzica renascentistă, barocă, bizantină. Concertele festivalului îmbină muzica, vizualul şi teatrul, angrenând publicul într-o serie de povești culturale născute din timpuri vechi. 

Concertele Festivalului de Muzică Veche București propun o muzică interpretată autentic, exclusiv cu instrumente istorice sau cu replici moderne ale acestora. Artiştii invitaţi sunt specializați în interpretarea documentată din punct de vedere istoric a muzicii vechi. 

Concertele festivalului îmbină muzica, vizualul şi teatrul, angrenând publicul într-o serie de povești culturale născute din timpuri vechi.

Din 2006, festivalul a reunite peste 150 de artiști din 14 țări care au concertat în aproximativ 50 de spectacole, au susținut masterclass-uri, conferințe și prezentări de instrumente istorice.

Program Festival: 

13 NOIEMBRIE 2017: ora 19:00
image

INSPIRED BY CORELLI

 
28 NOIEMBRIE 2017: ora 19:00

BACH 2.1

  • CALEA VICTORIEI 49-53