Ce bei de Sărbători?

După ce te decizi unde faci sărbătorile, ce faci? Te decizi ce urmeaza să bei. Printre vodka, jager, vin sau bere trebuie neapărat să strecori și o sticla de vin spumant în ‚must drink’-ul sezonului.

Efervescent, rafinat, fremătător, vinul spumant este expresia unei libertăți aparte și a bucuriei ce se regăsește deopotrivă în împlinirile mari și în lucrurile simple. Se  recomandă consumul de spumant în orice moment, pentru că reușește să învăluie într-o emoție vie ocaziile speciale, festive, dar și să fie însoțitorul desăvârșit al clipelor frumoase alături de cei dragi.

De peste 60 de ani, la Jidvei se produc vinuri spumante după metoda tradițională - champenoise. Acestea sunt fermentate, limpezite și livrate în aceeași sticlă cu cea în care are loc a doua fermentare, ceea ce le conferă perlajul caracteristic. Toate operațiunile necesare obținerii vinului spumant Jidvei – tirajare, fermentare, remuage, degorjare – se realizează manual, ajutându-l, astfel, să se remarce prin finețe, prospețime și naturalețe.

Prospețimea și finețea, amplificate de perlarea delicată și persistentă, se datorează soiurilor clasice pentru un vin spumant,
Chardonnay și Pinot Noir, cărora li se adaugă o notă distinctă provenită din soiuri specifice podgoriei, precum Fetească Regală sau Riesling.

O seară memorabilă începe cu un pahar cu vin spumant Jidvei, din care se ridică discret arome de pâine coaptă și flori albe și citrice.