Recenzie pe bune | Griviței Pub & Grill

Restaurante București

Zile și Nopți a realizat recenzia sub anonimat și a achitat integral nota de plată.

Griviței Pub & Grill: Nu rău, de aprofundat

La câțiva pași de Gara de Nord, la intersecția dintre Calea Griviței și strada Gheorghe Polizu, se află un pub relativ nou, promovat ca și „steak & burger house”.

Odată intrat, găsești un spațiu semideschis, cu bucătăria la vedere, pe modelul culoar lung și îngust. Echipa e tânără și săritoare, o atracție în plus pentru cel care trece prima dată pragul acestei cârciumi (e drept, nu era aglomerat, doar trei dintre mese fiind ocupate).

Meniul nu e stufos, dar promite câteva aperitive simpatice și mai multe feluri bazate pe carne de toate felurile - vită (mult Angus în vocabular), porc, rață etc (n-am observat invazia de pui ce asfixiază meniurile în general, ceea nu mi-a displăcut).

Câteva coji de alune pe podea (deși nu e lemn, ci gresie lucioasă – nu prea merge), pe modelul For Sale din Buapesta. Pe mese nu am găsit și alunele, dar nici n-am întrebat dacă sunt doar de decor sau trebuie să le comanzi. După indicațiile din meniu, toată carnea e făcută la jar, ceea ce ar trebui să dea un plus în gustul final.

Am comandat haloumi la aperitiv – prezentare decentă, într-un bol adânc în care brânza foarte gustoasă era acompaniată de măsline, rucola și roșii cherry murate, plus focaccia cu usturoi. Burgerul classic din carne de Black Angus – simplu, fără brizbrizuri, doar cu sos, rucola și castraveți prinse într-o chiflă cu semințe.

Deși am mâncat pe fugă, am reușit să percep aerul simpatic al locului, așa că m-am propus să revin, mai ales că pe masa vecinilor am văzut niște coaste de porc foarte promițătoare.

Griviței Pub & Grill se află pe Calea Griviței la numărul 110, exact peste drum de hotelul Ibis Gara de Nord.

Foarte bun pentru călătorul aflat în escală între trenuri, mai ales dacă prinde intervalul 12.00 – 16.00, când tot ce e în meniu are discount de 20%.