Ce ne place - Ce nu ne place

CE NE PLACE

  Galați:

   1. Consiliul Local Galați, reunit în ședință extraordinară, a aprobat transferul Drumului de Centură din proprietatea municipiului la Consiliul Județean pentru modernizare. Mențiune: Forul județean era singura entitate eligibilă pentru atragerea de fonduri europene în contul unui asemenea proiect, iar prin 2021-2022 actuala șosea poreclită drum de centură ar putea arăta ca o rută ocolitoare la standardele UE. Big like!


   2. Apariția sălilor de cinema la Shopping City Galați, un must-have, este doar cireașa de pe tortul unei investiții de aproximativ 30 de milioane de euro, conform unui comunicat al companiei NEPI Rockastle, lider pe piața imobiliară de retail din Europa Centrală și de Est. Cu alte cuvinte, obiectivul din cartierul Aviației, înțesat cu magazine de luat la picior, va merita cu prisosință titulatura de mall.


   3. Ne plângem că suntem imuni la ce se petrece în jur, că nu-l luăm de guler pe locatarul de la bloc care își basculează gunoiul aiurea, că nu sancționăm aruncarea ambalajului (de țigări, ciocolată etc.) pe trotuar, dar nu putem trece la și altele gestul minunat al gălățeanului aflat la cârma unei autocisterne pline cu GPL care, văzând că autovehiculul pierde combustibil, riscând să explodeze, a condus-o în câmp, departe de locuințele oamenilor. Merită premiat, poate chiar distins ca cetățean de onoare.

     Brăila:

  4.  Brăila a primit trofeul de excelență în iluminat public din partea Asociațiilor Municipiilor din România, în cadrul unei gale organizate la Ateneul Român. Primăria Brăila vizează reducerea cu 30% a consumului de energie electrică pentru iluminatul public din municipiu, potrivit Programului de Îmbunătățire a Eficienței Energetice pe perioada 2016-2030, făcut public de instituție. Galați, Focșani, iată modelul!

    Focșani:

   5. O gafă judiciară care datează de mai bine de zece ani, respectiv restituirea aberantă a două imobile celebre în Focșani, de pe strada Cuza Vodă 4 și 6, în care au funcționat Palatul Copiilor și Grădinița 21, ar putea fi îndreptată. Inspectoratul Şcolar Județean Vrancea, la sesizarea Arhivelor Naționale-Filiala Vrancea, a cerut în instanță revizuirea sentinței din anul 2005, prin care statul a pierdut cele două clădiri. Ar fi un mare câștig.

 

 

          CE NU NE PLACE

   Galați:

   1.   Dispariția echipei feminine de baschet a clubului sportiv Phoenix Galați este un mic deces pentru întreaga comunitate locală. N-a fost numai o ambiție a celui care a pus bazele unei excepționale academii de baschet, mă refer la antrenorul Florin Nini, ci strigătul de neputință, măsura economică necesară, amputarea la timp a unui membru pentru salvarea întregului organism. Galațiul este, de câteva zile, mai sărac...


  2. Este rușinos că Poliția Rutieră n-a luat încă măsuri împotriva gălățenilor care blochează după-amiaza prima bandă a bulevardului Brăilei în dreptul Liceului Pedagogic. Am mai scris despre această aberație, iar recent am constatat că începe să se populeze cu mașini parcate și banda a doua a drumului. În curând, vom mai putea traversa zona doar prin spațiul verde dintre cele două sensuri de mers.


  3.  Iarna se lasă tot mai greu peste noi, chiar dacă ne amăgim că trăim doar o toamnă mofturoasă, iar dacă ești debranșat de la sistemul centralizat și aștepți cu înfrigurare să-ți pornească centrala de apartament, trebuie să știi că povestea nu-i floare la ureche: există prea puțini „ingineri de centrală” care să-ți aducă bruma de confort din propriul cămin. Ai putea fi programat chiar și după zece zile de la primul apel telefonic. Dislike!

    Brăila:

  4. Şeful Poliției Rutiere Brăila se află în conflict cu Agenția Națională de Integritate deoarece nu poate justifica o avere de peste 135.000 de lei. O nimica toată, cum ar spune conducătorul auto tras pe dreapta pentru o verificare „de rutină”. Conform unei vorbe din popor, originară din Ardeal, (citez din memorie) la toți ne e greu, dar nu la fel pentru toată lumea. Să fi câștigat omul la loterie?

 

   Focșani:

  5.  Funcția de arhitect-șef a municipiului Focșani nu a fost ocupată nici după ce a fost scoasă pentru a treia oară la concurs. La examenul organizat în luna octombrie nu s-a înscris nicio persoană și pare-se că nimeni nu-și dorește acest job foarte bine plătit. Conform noilor grile de salarizare, pentru postul de arhitect-șef, leafa ar fi de 9.280 de lei.  Niciun mușteriu? Ciudat, ceva este putred.