Interviu cu The Mono Jacks

Doru Trăscău, Andrei Zamfir, Cristian Chiru și John Ciurea – adică The Mono Jacks – vin în Deane’s, pe 23 noiembrie pentru a lansa noul album, „Uşor distorsionat”. În interviul oferit pentru Zile și Nopți trupa a povestit cum a luat naștere acest material.

 

Au trecut 7 ani de la primul album, „Now In Stereo”. V-ați maturizat în această perioadă, vremurile s-au schimbat, probabil, v-ați schimbat și voi ca oameni și ca artiști. Se simte trecerea timpului pe noul album?

Primul lucru pe care îl observi este faptul că albumul este cântat în limba română.

Decizia de a reveni la limbă maternă a fost luată din momentul în care am înregistrat piesa „Gândurile”. Motivul este unul simplu. Noi cântam în engleză ca să putem răzbi pe piaţa internaţională. Ne-am dat seama, după mult efort, că e greu să faci ceva peste hotare atâta vreme cât activitatea noastră se desfăşoară aici. Apoi, cei mai mulţi susţinători ai noştri sunt acasă. Ai noştri vin la concerte, ai noştri ne cumpără albumele, ai noştri ne susţin.

Apoi, albumul e diferit pentru că e făcut alături de alţi oameni. Este practic cea de-a treia componență The Mono Jacks. Cu Andrei, Cristi şi John cânt de la sfârşitul lunii aprilie.

La mai puţin de patru luni distanţă, pe 7 august, intram în studio să înregistrăm „Uşor Distorsionat”. Dacă mă întrebai în ianuarie al acestui an ce o să fac în noiembrie nu aş fi fost capabil să vin cu un asemenea pronostic. Oamenii ăştia trei mi-au dat curaj şi energie şi aşa am reuşit să punem 10 piese cap la cap. Am muncit toţi patru pe rupte, dar a fost cu multă voie bună şi satisfacţie pe măsură.

De ce ați așteptat atât de mult ca să lansați „Uşor distorsionat”?

Cu trei schimbări de componență nu e uşor. Trebuie însă menţionat că în tot acest timp formaţia a mai scos un EP (Fortunes), două videoclipuri şi câteva single-uri. Nu pot să spun că am șomat, dar nici nu pot spune că nu e o distanţă mare între cele două albume.

E vreo poveste legată de numele albumului? Cum ați ales această denumire?

„Uşor Distorsionat” este felul în care percepem viaţa, în general. Suntem conştienţi de asta şi am pus experienţa asta pe note.

Ce mesaje vreți să transmiteți prin piesele voastre?

Fiecare subiect este ales în mod natural, în funcţie de inspiraţie. Nu a existat un concept iniţial în jurul căruia să construim nişte tematici. Iar de transmis noi ne dorim să fie cu emoţie şi voie bună.

Ați muncit mult vara trecută pentru a lansa acum „Uşor distorsionat”. Cum de-ați găsit inspirația de a compune printre multitudinea de concerte susținute anul aceasta?

Inspiraţia a ţinut cu noi. Efortul cel mai mare cred că a fost mai degrabă cel ce ţine de managementul timpului. Drept urmare, în ultimele patru luni am avut repetiţii dimineaţa, la 8:30. Şi a fost bine.

„1000 de da” este primul single extras de pe noul album. Pregătiți un videoclip? Cum a fost receptată piesa până acum?

Piesa a primit reacţii pozitive de la prima ei audiţie live. Odată ce am înregistrat-o şi trimis-o către radiouri reacţiile astea s-au reconfirmat. Filmările pentru videoclip au început deja şi probabil că vor fi gata în câteva săptămâni.

Pe 23 noiembrie, brașovenii vă pot asculta live în Deane’s. Un mesaj pentru ei?

Aveţi curaj să vă lăsaţi pradă emoţiilor? Dacă da, atunci v-aşteptăm la concert.